Creatief met motorbanden
2015-09-05 09:00:39

Knutselideeën met motorbandenOok al duurt het motorseizoen maar een paar maanden, je banden gaan niet eeuwig mee. Motorbanden zijn wel sterk en kunnen veel verdragen. Zelfs als ze niet meer geschikt zijn om mee de baan op te gaan, loont het nog de moeite je banden bij te houden. Met een beetje fantasie en creativiteit kan je ze namelijk omtoveren tot handige voorwerpen of leuke decoratie voor in je huis of tuin.

 
De vervanging van motorbanden gebeurt vaak door een garagist die daarna ook de banden recycleert. Volgende keer vraag je aan de garagist of je je oude banden mee naar huis mag nemen, zodat je meteen het nodige materiaal hebt voor je doe-het-zelfprojecten. Met onderstaande ideeën hopen we je alvast te inspireren.
 

Plantenband

 
Plantenbak van je motorband
 
Wil je wel wat originelers op je terras hebben staan dan de standaard houten of stenen bloembakken? Zet je plantjes dan in een gebruikte motorband. Je kan de band aan de muurhangen of je kunt verschillende motorbanden op elkaar stapelen. Met verf geef je je nieuwe plantenband een persoonlijke touch.
 

Tik tak

 
Van band tot klok
 
De tijd vliegt als je plezier hebt. Als je terugkomt van een fijne motorrit, wil je natuurlijk weten hoelang je weg bent geweest en of je nog tijd hebt voor andere activiteiten. Daarvoor is een klok handig. Het uur lezen wordt een stuk interessanter als je je eigen klok maakt met een motorband. Maak een uurwerkplaat vast aan de band en hang de klok aan de muur. Nooit meer te laat voor een afspraak met je motor!
 

Schommelen

 
Plezier op de motorband
 
Iedereen heeft al wel eens op een bandenschommel gezeten. Zo’n schommel kan je gemakkelijk zelf maken van een oude motorband. Er zijn heel wat manieren om van een band een robuuste schommel te maken. Je kan hem staand of liggend ophangen. Boor daarna nog een paar gaatjes in de onderkant, zodat het regenwater ook kan weglopen.
 

Fietsen parkeren

 
Fietsen parkeren
 
Af en toe ruil je je motor wel eens graag in voor de fiets. Je fiets na een fietstochtje opbergen wordt ook een stuk gemakkelijker met behulp van twee motorbanden. Graaf twee motorbanden naast elkaar voor de helft in en je hebt een homemade fietsenrek. Het fietsenrek kan gemakkelijk uitgebreid worden door er extra banden aan toe te voegen.
 

Vergeet de hond niet

 
Motorband voor de hond
 
Een oude motorband en een zacht kussen, meer heb je niet nodig om een originele hondenmand te maken voor je trouwe viervoeter. Je beste vriend zal je eeuwig dankbaar zijn voor het rustige slaapplekje dat je voor hem gemaakt hebt.
 

Luster

 
Originele luster
 
Een kristallen luster kan al snel heel kitsch aandoen. Om dat te vermijden, gebruik je een motorband als basis voor je zelfgemaakte luster. Hang er wat blinkende accessoires en een paar lampjes aan en je interieur ziet er meteen een stuk stoerder uit.
 

Salontafel

 
Salontafel van rubber
 
Een motorband in de living, het lijkt misschien vreemd, maar het kan perfect. Leg de band op zijn zij en dek het gat af met een glasplaat of met een houten plank. Plaats er eventueel nog wieltjes onder en je hebt het perfecte (verplaatsbare) salontafeltje. Uiteraard kan je ook andere materialen gebruiken in plaats van glas of hout.
 

Boekenplank

 
Rubberen boekenrek
 
Nog op zoek naar een plek om je motormagazines en motorboeken op te bergen? Met een motorband maak je een originele boekenplank. Maak een aantal planken vast in de band en hang de band aan de muur. De volgende keer dat je bezoek krijgt, zal je ongetwijfeld heel wat indruk maken.
 

Zandband

 
Zandbak van motorband
 
Een zandbak hoeft niet per se de vorm van een schelp of een schildpad te hebben. Een oude motorband doet ook perfect dienst als zandbak voor je kinderen. Vul de band met zand en je kinderen hebben gegarandeerd uren speelplezier.
 

Loungezetel

 
Relaxzetel
 
Na een lange motorrit is het tijd om wat te ontspannen. Met een paar motorbanden en dikke kussens maak je een gezellige zetel. Heb je meerdere motorbanden op overschot? Prima! Dan kan je zelfs een hele set maken om samen met je motorkameraden in te relaxen.
 
Heb je zelf al eens iets gemaakt van oude motorbanden? Deel gerust je tips!


Delen

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

Reacties (0)


  • Plaats een reactie

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands