Een veilige start aan het nieuwe seizoen
2017-04-07 13:58:02

Het is lente! Dat betekent maar één ding: uw motor kan weer uit het vet! Het is natuurlijk even wennen als u na een tijd weer voor het eerst op uw motor stapt. In deze blog leest u waar u rekening mee moet houden om zo veilig mogelijk het nieuwe motorseizoen in te gaan.

 
Het is misschien even geleden dat u voor het laatst een ritje met uw motor hebt gemaakt. Als eerste is het belangrijk om uw motor klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Daarnaast is het belangrijk dat u realiseert dat iedereen weer moet wennen.
 

Begin voorzichtig

Als u na een paar maanden weer voor het eerst op uw tweewieler stapt moet u er bewust van zijn dat u anders rijdt. Wees niet overmoedig en begin rustig. Maak eerst een klein rondje in bekend gebied om weer te wennen aan uw motor en het rijden op twee wielen. Benader bochten die u voor de winter nog behoorlijk schuin wist te nemen deze keer voorzichtig en voel aan wat u kunt. U moet uw rijvaardigheid weer opbouwen.
 

Let goed op het asfalt

Winterse weersomstandigheden doen het asfalt geen goed. Er ontstaan in deze periode veel scheuren en gaten die moeten worden hersteld. Hou daar rekening mee als u op de motor stapt. Er liggen in deze periode meer steentjes op de weg en let ook op olievlekken. U moet na de winterstop niet alleen uw motor weer opnieuw leren kennen, ook het asfalt moet wennen.
 
asfalt schade
 

Laat andere verkeersdeelnemers aan u wennen

Het is een hele poos geleden dat automobilisten voor het laatst zoveel motorrijders op de weg hebben gezien. Ze moeten weer wennen aan de aanwezigheid van de motorrijders. Houd daarom voldoende afstand en zorg dat u zichtbaar bent. Op de eerste lentedag meteen tussen de file doorrijden is misschien niet zo’n goed idee.
 
cursus motor
 
We wensen u een veilig en mooi motorseizoen!


Delen

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

Reacties (0)


  • Plaats een reactie

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands