Alpinestars inspireert BMW

Alpinestars en BMW werken samenDeze week heeft BMW Motorrad een samenwerking met Alpinestars aangekondigd. De twee fabrikanten zullen samen nieuwe beschermende motorkleding ontwikkelen waarin de airbagtechnologie van Alpinestars verwerkt wordt. Alpinestars is een grote fabrikant van outdoorkleding en van beschermende kleding voor onderweg. De fabrikant kondigde in november 2014 beschermende motorkleding aan die gebruik maakt van de nieuwe Tech-Air technologie. Die technologie wordt in een motorvest ingebouwd en fungeert als een airbag voor de drager. De motorrijder zit dus eigenlijk in een airbag gewikkeld. De kleding zou deze lente verkrijgbaar moeten zijn.

Ingebouwde airbag

De kleding van Alpinestars is een innovatief concept. De kleding zorgt voor een verbeterde bescherming van het bovenlichaam door op strategische plaatsen airbagtechnologie in te bouwen. De rug, schouders, nieren en borstkas worden zo extra beschermd. De motorkleding is voorzien van slimme sensoren die kunnen inschatten hoe groot de impact van een ongeval zal zijn. De sensoren zorgen ervoor dat de kleding gebruikt kan worden op verschillende soorten terrein, zonder dat daarvoor de instellingen van de airbags aangepast moeten worden. Doordat de airbag ingebouwd zit in de kleding, ontstaat er een directe verbinding tussen het systeem en de motorrijder, los van het voertuig. Het grote voordeel van de kleding is dat ze gebruikt kan worden op eender welke motorfiets. De sensoren van het vest moeten geen verbinding maken met de motor, waardoor het ook niet nodig is instellingen aan te passen aan het voertuig. De bestuurder kan dus gewoon op zijn motor springen zoals hij anders zou doen, maar met een groter gevoel van veiligheid. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=KM5PM5prmaA[/embed]

Samenwerking met BMW

BMW werkt met AlpinestarsHet concept van Alpinestars is nog gloednieuw, maar het Duitse BMW Motorrad lijkt wel al overtuigd van het nut van zo’n kleding. De motorfabrikant gaat samenwerken met Alpinestars om beschermende kleding te maken die op elke motor van BMW gebruikt kan worden. De motorvesten van BMW zullen dezelfde voordelen hebben als de kleding van Alpinestars. De kleding kan gebruikt worden zonder sensoren op de motor te moeten installeren, waardoor de kleding probleemloos op elke motorfiets van BMW gebruikt kan worden. De kleding zal door beide fabrikanten gepromoot worden. Voorlopig is de kleding nog in ontwikkeling, maar het is wel de bedoeling het dit jaar nog op de markt te brengen.

Veiligheid boven

Veiligheid is voor BMW een belangrijke factor. BMW Motorrad houdt zich daarom niet alleen bezig met de productie van voertuigen, maar ontwikkelt ook kleding, helmen en schoenen voor motorrijders. BMW is altijd op zoek naar innovatieve manieren om veiligheid en comfort met elkaar te verzoenen. Een samenwerking met Alpinestars is in dat opzicht geen verrassende keuze. Alpinestars ontwikkelt al meer dan 50 jaar kleding voor auto- en motorbestuurders. De fabrikant is ook meer dan 10 jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de Tech-Air technologie. Die technologie vormt nu de basis voor de samenwerking tussen BMW en Alpinestars.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands