Uw motor verkopen via ikwilvanmijnmotoraf.be. Hoe werkt het?

U wil uw motor verkopen? Bij ikwilvanmijnmotoraf.be helpen we u daarbij. We leggen hier in acht stappen uit wat onze werkwijze is zodat u precies weet wat u kan verwachten. Hebt u na het lezen van dit stappenplan nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Stap 1.

Voer handmatig het merk en model van uw motor in op onze website. Op de pagina erna vult u de belangrijkste gegevens, zoals kilometerstand en huidige staat, in en voegt u enkele recente en duidelijke foto’s toe. Na uw aanmelding gaan wij voor u aan de slag.

Let op: wees zo volledig en duidelijk mogelijk in de omschrijving van uw motor. Alleen zo krijgen handelaren een duidelijk beeld van uw motor en kunnen ze gericht biedingen uitbrengen.

Stap 2.

Uw aangemelde motor wordt door onze medewerkers doorgenomen voordat hij zichtbaar is voor de aangesloten handelaren. We nemen eventueel nog telefonisch contact met u op om de aanmelding te vervolledigen.

Stap 3.

Uw aanmelding krijgt een uniek referentienummer en komt vervolgens terecht in onze afgeschermde veiling. Daar wordt uw motor aangeboden aan ruim 800 erkende handelaren. Zij kunnen dan biedingen uitbrengen op uw motor.

Stap 4.

Na uiterlijk een week koppelen we het hoogste bod aan u terug. Dat doen we per mail of telefonisch.

Stap 5.

Sommige motoren hebben meer tijd en aandacht nodig om op te vallen bij de handelaren. Uw motor kan nogmaals een ronde door de veiling gaan. Dit gebeurt steeds in overleg met u. U ontvangt na deze ronde nogmaals een bod. Accepteert u het bod? Dan is uw motor verkocht!

Stap 6.

U ontvangt via de mail de verkoopbevestiging waarin de contactgegevens van de koper staan vermeld. U maakt een leveringsafspraak en zoekt ondertussen alle boorddocumenten bij elkaar. We nemen binnen enkele dagen nog contact met u op om te vragen of het maken van een afspraak is gelukt.
In de meeste gevallen wordt de motor opgehaald. Brengt u de motor naar de koper? Dan vergoeden wij één tweedeklas treinkaartje terug naar huis.

Stap 7.

Om de overdracht soepel en vlot te laten verlopen is het handig om onderstaande punten goed te controleren:

  • Leg het inschrijvingsbewijs alvast klaar.
  • Zijn alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig?
  • Zorg dat alle besproken onderhoudshistorie en -boekjes aanwezig zijn.
  • Lever uw motor proper in. Zo kan de koper zien of de motor in de staat verkeert die werd aangegeven tijdens het aanmelden.
  • Neem bij de overdracht een geldig identiteitsbewijs mee.

Stap 8.

De handelaar inspecteert de motor en controleert of deze voldoet aan de omschrijving die u bij de aanmelding hebt gegeven. Is alles in orde? Dan ontvangt u via contante betaling, een bankcheque of een directe bankoverschrijving het overeengekomen bedrag.
Komt de handelaar met een tegenbod omdat hij eventuele schades of gebreken ontdekt die eerder niet zijn gemeld? Dan bent u niet verplicht akkoord te gaan met het bod. U kunt dan de overeenkomst kosteloos annuleren. Neem in dat geval steeds contact met ons op zodat we tot een passende oplossing kunnen komen.

Is de overdracht gelukt? Laat het ons gerust weten.
Gefeliciteerd, u heeft uw motor verkocht!

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands