Uw motor verkopen via ikwilvanmijnmotoraf.be. Hoe werkt het?

U wilt uw motor verkopen? Bij ikwilvanmijnmotoraf.be helpen we u daarbij. We leggen hier in zes stappen uit wat onze werkwijze is zodat u precies weet wat u kan verwachten. Hebt u na het lezen van dit stappenplan nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Stap 1. De aanmelding

Vul het merk en model in. Voeg eventueel foto’s en een beschrijving toe en dan gaan wij voor u aan de slag!

Let op: wees zo volledig en eerlijk mogelijk in de beschrijving van uw motor. Alleen zo krijgen handelaren een helder beeld van de motor en kunnen ze gericht biedingen uitbrengen.

De aangemelde motor wordt door onze specialisten nagelopen voordat deze zichtbaar is voor de aangesloten handelaren. We nemen eventueel nog telefonisch contact met u op om de aanmelding compleet te maken.

Stap 2. Het bieden begint

De aanmelding krijgt een uniek referentienummer, genaamd kavelnummer, en komt vervolgens terecht in onze voor particulieren afgeschermde veiling. Daar wordt uw motor aangeboden aan ons netwerk. Dit netwerk bestaat uit ruim 800 RDW-erkende handelaren, alleen zij kunnen uw motor bekijken en erop bieden. Hierdoor bent u altijd zeker dat een betrouwbare partij die verstand van zaken heeft biedt op uw motor.

De gehele veiling wordt door ons geregeld, u hoeft hiervoor niets te doen!

Stap 3. Terugkoppeling

Binnen een week koppelen we het hoogste bod aan u terug. Dat doen we telefonisch of per mail. Bent u tevreden met het bod? Dan kunnen we het meteen voor u afhandelen en is uw motor verkocht!

Sommige motoren hebben meer tijd en aandacht nodig om op te vallen bij de handelaren. De motor kan nogmaals een ronde door de veiling gaan. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Stap 4. Leveringsafspraak maken

U ontvangt via de mail de verkoopbevestiging waarin de contactgegevens van de handelaar staan vermeld. U maakt een leveringsafspraak en zorgt ondertussen dat de boorddocumenten compleet zijn en klaar liggen. We nemen binnen enkele dagen nog contact met u op om te vragen of het maken van een afspraak is gelukt.


In de meeste gevallen wordt de motor bij u opgehaald. Breng u de motor? Dan vergoeden wij één tweedeklas treinkaartje terug naar huis.

Stap 5. Overdracht checklist

Om de overdracht soepel en vlot te laten verlopen is het handig om onderstaande punten goed te controleren:

  • Leg het inschrijvingsbewijs alvast klaar.
  • Zijn alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig?
  • Zorg dat alle besproken onderhoudshistorie en -boekjes aanwezig zijn.
  • Lever uw motor proper in. Zo kan de koper zien of de motor in de staat verkeert die werd aangegeven tijdens het aanmelden.
  • Neem bij de overdracht een geldig identiteitsbewijs mee.

Stap 6. Overdracht en vrijwaring

De handelaar loopt de motor na en controleert of deze voldoet aan de omschrijving die u bij de aanmelding hebt gegeven. Is alles in orde? Dan ontvangt u via contante betaling, een bankcheque of een directe bankoverschrijving het overeengekomen bedrag. Gegarandeerd!


In sommige gevallen is de motor niet in de staat die de handelaar verwacht had, in dat geval kan deze een tegenbod doen. U bent niet verplicht akkoord te gaan met het bod. U kunt dan de overeenkomst kosteloos annuleren. Neem in dat geval steeds contact met ons op zodat we mogelijk tot een passende oplossing kunnen komen.


Is de overdracht gelukt? Laat het ons gerust weten.


Gefeliciteerd, u heeft uw motor verkocht!Wij zijn blij dat we u hebben kunnen helpen met een vlotte en veilige verkoop.


Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands