Veelgestelde vragen

Aanmelden

Is het mogelijk alleen een waardebepaling van mijn motor te krijgen?

Ja, dat kan. We moedigen het zelfs aan. U kunt gratis uw motor aanmelden en u ontvangt doorgaans binnen 1 dag de waardebepaling. U kunt er dan voor kiezen om uw motor onmiddellijk te verkopen.

Kan ik later nog foto's van de motor toevoegen?

Ja, dat is geen enkel probleem. Onze medewerkers controleren uw aanmelding altijd op volledigheid. Als er foto's ontbreken, sturen zij u een link, zodat u de mogelijkheid krijgt om nog foto's toe te voegen.

Wat is het verschil tussen opties en accessoires?

Met opties bedoelen we de kenmerken van uw motor. Heeft het ABS, een bagagesysteem of een windscherm? Dat zijn opties die u kunt aanvinken als u uw motor aanmeldt. Accessoires zijn extra toevoegingen, zoals een beschermingshoes, paddockstand of druppellader.

Wanneer is een motor rijdbaar?

Een motor is rijdbaar wanneer de hij start, goed loopt en u ermee kunt wegrijden. Schade hoeft een motor zeker nog niet uit te schakelen, maar vermeld wel alle kenmerken tijdens de aanmelding.

Kan ik ook een schademotor verkopen?

Ja, dat kan. Tussen de ruim 10.000 opkopers zitten ook opkopers van schademotors.

Kan ik ook een afgedankte motor verkopen?

Ja, een afgedankte motor kan in de meeste gevallen nog gebruikt worden voor onderdelen. Aangesloten opkopers zijn daar gericht naar op zoek.

Wat houdt de verwachte prijs in?

De verwachte prijs kunt u tijdens de aanmelding invullen. Dat is het bedrag dat u verwacht te krijgen voor uw tweedehands motor. Dat betekent echter niet dat u dat bedrag ook daadwerkelijk ontvangt.

Hoelang is de veilingtijd?

We kunnen dankzij ons uitgebreide en actieve netwerk al binnen 1 dag het hoogste bod naar u toesturen. Uw motor blijft maximaal een week in de veiling staan.

Ben ik verplicht mijn motor te verkopen als ik een bod heb ontvangen?

Nee, het ontvangen van een bod is geheel vrijblijvend. U bent niet verplicht tot de verkoop over te gaan. Zelfs als er meer wordt geboden dan uw vraagprijs, kunt u zelf beslissen om uw motor niet te verkopen.

Hoelang is het bod geldig?

Het bod op uw motor is de eerste 48 uur geldig. Indien u het bod na 48 uur accepteert, dan kan de kopende partij het bod intrekken of aanpassen.

Is het bod gegarandeerd?

Er wordt geboden aan de hand van de door u opgegeven omschrijving en informatie. Hoe uitgebreider de staat van uw motor omschreven is, hoe hoger het bod zal zijn. Wees dus eerlijk, uitgebreid en correct. Als de omschrijving klopt, dan krijgt u het afgesproken bedrag van de koper.

Is er sprake van een bedenktijd?

U mag natuurlijk wel nadenken over het bod, maar zodra u akkoord bent gegaan, is er sprake van een verplichting tot levering. Er is geen sprake van bedenktijd voor een overeenkomst op afstand, aangezien het hier gaat om een verkoop bij opbod en de prijs van het voertuig onderhevig is aan schommelingen op de markt waarop Motordealerdirect geen invloed heeft. Als u de overeenkomst heeft gesloten om via onze website uw motor te verkopen, dan bent u verplicht de motor te leveren aan de betreffende koper.

Hoe snel kan mijn motor verkocht worden?

Na aanmelding plaatsen we uw motor in de afgeschermde online veiling. Opkopers kunnen vanaf dan bieden. Na 1 dag krijgt u het hoogste bod via mail toegestuurd. Als u akkoord gaat met dat bod, kunt u dus binnen de dag al uw motor verkopen.

Zijn er nuttige tips voor een succesvolle verkoop?

Vul bij aanmelding alles zo volledig mogelijk in en wees eerlijk. U krijgt ook de mogelijkheid om foto's toe te voegen. Dat is niet verplicht, maar het zorgt er wel voor dat uw motor extra opvalt tussen de andere tweewielers in de veiling.

Levering

Is er ook een mogelijkheid dat de motor opgehaald wordt?

Ja, die mogelijkheid is er. De meeste opkopers kunnen motors ophalen, maar dat moet wel vooraf overlegd worden. Een motor waarvan op voorhand wordt aanegeven dat hij niet rijdbaar is, wordt altijd opgehaald.

Wat moet ik doen als de omschrijving niet klopt?

Mocht het voertuig tijdens de levering niet voldoen aan de omschrijving die u heeft doorgegeven, dan mag de koper ter plaatse een tegenbod doen. Als verkoper hoeft u het tegenbod echter niet te accepteren. Probeer samen met de koper tot een oplossing te komen. Lukt dat niet, dan adviseren we u onmiddellijk contact op te nemen met onze klantenservice.

Ik ben mijn inschrijvingsbewijs kwijt. Wat moet ik doen?

Voor u uw motor verkoopt, moet u een duplicaat van het inschrijvingsbewijs aanvragen bij de DIV.

Hoe verloopt de betaling bij verkoop?

De betaling kan cash of via een bankoverschrijving voldaan worden. U kunt dat vooraf afspreken met de koper.

Moet de motor gebracht worden na verkoop?

Ja, het is gebruikelijk dat u de motor zelf tot bij de verkoper brengt, tenzij u iets anders heeft afgesproken. Als u de motor zelf brengt, wordt de terugreis met de trein door ons vergoed. Een motor waarvan op voorhand wordt aangegeven dat hij niet rijdbaar is, wordt altijd opgehaald.

Financieel

Zijn er kosten verbonden aan de aanmelding, de taxatie en de verkoop van mijn motor via ikwilvanmijnmotoraf.be?

Zowel de aanmelding, de taxatie en de eventuele verkoop van uw motor via ikwilvanmijnmotoraf.be is voor de verkopende partij geheel kosteloos.

Wanneer moet ik annuleringskosten betalen?

Op het moment dat u heeft ingestemd met de verkoop van uw voertuig en u annuleert die verkoop vervolgens, ontvangt u een annuleringsfactuur. De annuleringsfactuur bedraagt 15% van de overeengekomen verkoopprijs met een minimum van 300 euro.

Hoe zit het met de betaalde wegenbelasting?

Het bedragt dat u te veel betaald heeft aan de verkeersbelasting, krijgt u teruggestort. Daarvoor moet u uw nummerplaat binnen de 4 maanden na verkoop van uw voertuig naar de DIV sturen. Als u een nieuw voertuig koopt om uw oude voertuig te vervangen, wordt het betaalde bedrag afgetrokken van de verkeersbelasting die u voor uw nieuwe motor moet betalen.

Hoe zet ik de verzekering stop?

Om uw verzekering stop te zetten, stuurt u uw nummerplaat terug naar de DIV en brengt u het schrappingsbewijs naar uw verzekeringsagent. Ook uw groene kaart geeft u af. Uw verzekeringsagent zal uw verzekering stopzetten.

Wat betekenen BTW- en marge-voertuig?

Een BTW-voertuig is een voertuig dat in het bezit is van een zakelijke bestuurder. Een motor is een marge-motor zodra hij van een particulier is geweest. Voor inkoopbedrijven is het belangrijk te weten om welk soort voertuig het precies gaat in verband met het wel of niet kunnen terugvorderen van de BTW.

Wat is een leasemotor?

Een leasemotor is een motor die door een leasemaatschappij ter beschikking wordt gesteld aan een gebruiker. De motor blijft eigendom van de leasemaatschappij.

Wat als er nog een lening op mijn voertuig zit?

Een voertuig waar nog een lening voor loopt, mag niet verkocht worden, tenzij de lening tijdig afgelost wordt of als het bedrag dat u voor de verkoop van uw voertuig krijgt voldoende is om de lening af te lossen.

Veiligheid

Zit ik ergens aan vast?

De aanmelding van uw voertuig is gratis en vrijblijvend. Dat geldt ook voor het ontvangen van het hoogste bod. Zodra je instemt met de verkoop van je voertuig door het hoogste bod te accepteren, bent u wel verplicht het voertuig te leveren.

Wie ziet mijn persoonlijke gegevens?

In de afgeschermde veiling zijn alleen de voertuiggegevens zichtbaar voor de aangesloten dealers. Uw persoonlijke gegevens worden pas doorgegeven aan de koper op het moment dat er sprake is van een verkoopovereenkomst. Ook zullen wij de gegevens uitsluitend zelf gebruiken en nooit ter beschikking stellen aan andere partijen.

Wie kan mijn voertuig kopen?

ikwilvanmijnmotoraf.be werkt enkel samen met goedgekeurde inkoopbedrijven: merkdealers, universele garages, schade- en sloopspecialisten en motorexporteurs.

Overig

Kan ik ook alleen de waarde laten bepalen?

Bij ikwilvanmijnmotoraf.be kunt u ook terecht voor een waardebepaling van uw motor. In onze afgeschermde veiling kunnen aangesloten opkopers biedingen uitbrengen op basis van de opgegeven omschrijving en toegevoegde foto's. De waardebepaling gebeurt aan de hand van de biedingen die de opkopers doen. U weet dus wat uw voertuig waard is als u het hoogste bod heeft ontvangen. Nadat u dat hoogste bod heeft ontvangen, kunt u eventueel onmiddellijk overgaan tot de verkoop van uw voertuig, maar dat is niet verplicht.

Hoe krijg ik de treinreis vergoed?

Als u het voertuig tot bij de koper brengt, vergoeden wij uw treinreis terug naar huis. Wij vergoeden een tweedeklas treinreis voor één persoon. Om de kosten voor de treinreis te declareren, stuurt u uw treinticket, een kopie van de verkoopovereenkomst en uw bankrekeningnummer per post of per mail naar onze klantenservice.

Hoe kan ik mij aanmelden als koper?

Als particulier is het niet mogelijk een voertuig in te kopen. Particulieren kunnen enkel voertuigen verkopen via ikwilvanmijnmotoraf.be.

Is het mogelijk mijn voertuig te verwijderen van de site?

Als u uw voertuig uit de veiling wilt halen, kunt u dat telefonisch of via mail doorgeven aan onze klantenservice. Vermeld altijd uw kavelnummer.

Wat is de rol van ikwilvanmijnmotoraf.be?

Het team van ikwilvanmijnmotoraf.be bemiddelt bij de verkoop van tweedehands voertuigen van particulieren aan professionele opkopers. Wij brengen het voertuig onder de aandacht van de 10.000 aangesloten opkopers en onderhandelen vervolgens voor u met de koper om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te verkrijgen.

Wie is Motordealerdirect?

Motordealerdirect bvba is het bedrijf dat ikwilvanmijnmotoraf.be heeft opgericht. Naast ikwilvanmijnmotoraf.be heeft Motordealerdirect ook onder meer de verkoopsites ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl en ichwillmeinmotorradloswerden.de in beheer.

Kan ik ergens klantenervaringen vinden?

ikwilvanmijnmotoraf.be vraagt alle gebruikers naar hun ervaringen met het verkoopplatform. Op die manier kunnen we onze service dagelijks verbeteren. Alle ervaringen worden verzameld op ikwilvanmijnmotoraf.be/ervaringen. Daarnaast is ikwilvanmijnmotoraf.be aangesloten op Trustpilot, een onafhankelijk reviewplatform waarop consumenten hun ervaringen kunnen delen over online diensten.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands