zonder zorgen. verkocht.
ook zonder keuring

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden

Meld uw motor snel en eenvoudig aan door een paar vragen over uw motor te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van uw motor toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Wij helpen u met het bepalen van de marktwaarde

Met onze database en het actief benaderen van handelaren, zoeken we samen naar een goed bod uit de markt. Dit bod is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

STAP 3

Verkopen

Gaat u akkoord met het bod? Dan wordt uw motor opgehaald, betaald en gevrijwaard! Zonder verdere kosten.

Uw moto verkopen is niet iets dat u iedere dag gaat doen. Voor veel eigenaren is een motor een kostbaar bezit. Er zijn maar weinig mensen die enkel een motor als vervoersmiddel hebben. Vaak is er ook nog een auto. Een motor heeft vooral ook emotionele waarde. U weet vast nog wel die prachtige ritten die u hebt gemaakt met uw trouwe tweewieler. Als dan het moment is gekomen om uw moto te verkopen, wilt u dat dat goed gaat. Er zijn veel verschillende methodes, maar welke methode past het best bij u?

Wilt u uw moto verkopen, maar weet u nog niet hoe? In dit artikel informeren wij u over alle mogelijkheden, zodat u de juiste keuze kan maken.

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

1. Moto verkopen: de reden

Achter iedere motor die verkocht wordt zit een ander verhaal. Vaak verkopen motards hun moto als ze op zoek gaan naar een andere motor. Dat kan zijn omdat een motor is verouderd, schade heeft of omdat iemand specifiek op zoek is naar een snellere, zwaardere of juist lichtere moto. Een andere reden is tijdsgebrek waardoor een motor vaak blijft staan. Zonde natuurlijk, want dat is kostbaar en het is bovendien niet bevorderlijk voor de conditie van een motor. Verkopen is niet altijd een vrijwillige keuze. Er zijn ook motards die (tijdelijk) moeten stoppen omdat ze op korte termijn geld nodig hebben. Daarnaast kan door ouderdom of fysieke ongemakken het motorrijden niet meer gaan. Als u om wat voor reden uw moto gaat verkopen, kan dit op verschillende manieren. Mede afhankelijk van de reden kiest u een van de mogelijkheden.


2. Wat is mijn moto waard?

Het komt vaak voor dat motoreigenaren andere verwachtingen hebben van de marktwaarde dan de werkelijkheid. Voordat u uw moto gaat verkopen, is het daarom goed om te weten wat uw motor waard is. Aan de hand daarvan kan u uw vraagprijs bepalen. Maar hoe komt u daar achter?

Wij adviseren u om zelf online te gaan kijken naar het aanbod van motoren van uw merk en model. Bekijk meerdere motoren en let daarbij ook op de kilometerstand. Die kan de waarde beïnvloeden. Op deze manier krijgt u een aardig beeld van de huidige waarde van uw moto.

Er zijn websites waar u gratis de dagwaarde van uw motor kan bepalen, maar die prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Dat heeft te maken met de vraag bij de achterliggende partijen, die mogelijk meteen uw motor kunnen kopen. Zij bepalen op dat moment de dagwaarde. Dat kan daarom op de ene website anders uitpakken dan op de andere. Via deze site kan u een gratis waardebepaling opvragen en, wanneer u dat wilt, meteen voor de geboden prijs uw moto verkopen.


3. Moto verkopen, de mogelijkheden

Het is tegenwoordig mogelijk om op veel manieren een tweedehands moto te kopen of te verkopen. Maar dat de keuze niet gemakkelijk is begrijpen we heel goed. Want wat vind u belangrijk? Vind u de prijs het meest belangrijkst? Bent u benieuwd naar hoeveel mensen er belangstelling hebben? Of wilt u er vooral zelf zo weinig mogelijk tijd aan besteden? Deze factoren spelen een rol bij uw keuze. Kies vooral de manier die best bij u past en waar u een goed gevoel bij hebt. Hieronder staan de meest gebruikelijke manieren.


3.1 Moto verkopen via een zoekertje

Als het gaat om het verkopen van (gebruikte) spullen denken de meeste mensen al snel aan het plaatsen van een zoekertje op bijvoorbeeld 2ehands.be. Dit is een veel gebruikte site om online spullen te verkopen. Per maand wordt 2ehands.be door ruim 20 miljoen mensen bezocht, om spullen te verkopen én te kopen.

Wilt u veel mensen bereiken? Dan is het plaatsen van een zoekertje een manier om uw moto te verkopen. U plaatst zelf een advertentie en u ziet meteen of hij wordt bekeken. Wilt u biedingen ontvangen of hebt u liever dat geïnteresseerden meteen contact opnemen? U bepaalt het helemaal zelf bij het opstellen van de advertentie. Het plaatsen van een zoekertje is gratis. U hebt alleen niet de garantie dat het lukt uw moto te verkopen.


3.2 Bordje ‘te koop’ aan uw motor hangen

Uw motor verkopen kan u ook heel eenvoudig doen door uw motor in de tuin te parkeren met een bordje ‘te koop’ erbij. Het kan heel effectief zijn, maar u moet daarbij wel geluk hebben. U bent in het voordeel als u aan een drukke straat woont. Dan wordt uw motor veel gezien. Het nadeel is dat waarschijnlijk 99% van de voorbijgangers niet tot uw doelgroep behoort. Het kan dus lang duren voordat u een serieuze geïnteresseerde aan uw deur krijgt.


3.3 Motor verkopen in opdracht

Veel motoreigenaren die stoppen met motorrijden kiezen voor verkoop in opdracht, oftewel verkoop in consignatie. Dat betekent dat de motor bij de handelaar in de showroom wordt geplaatst. U spreekt met de handelaar af wat de vraagprijs wordt. U kan u voor de vraagprijs ook laten adviseren door de handelaar. Nadat u de motor bij de handelaar in de showroom zet hoeft u alleen maar te wachten op een telefoontje met de mededeling dat uw moto is verkocht. Daarna zal u pas betaald krijgen. Hoe lang dit duurt is moeilijk in te schatten. De zekerheid dat het lukt hebt u dan ook niet.


3.4 Motor inruilen

U kan uw motor ook inruilen bij een motor handelaar. Dat doet u wanneer u een andere moto gaat kopen. U zoekt een motor uit die u wilt kopen en gaat vervolgens over de prijs onderhandelen. Daarbij wordt vaak over één prijs gesproken: de prijs die u voor de nieuwe motor betaalt, minus de inruilprijs van uw gebruikte moto.

Bij auto’s gaat dit over het algemeen iets makkelijker. Niet alle motorhandelaren zitten namelijk op elk willekeurig model te wachten.


3.5 Verkopen via social media

Sociale media worden steeds vaker ingezet om spullen te verkopen. Kijk maar naar de groepen op Facebook waar u per regio uw spullen kan aanbieden. U plaatst een zoekertje en u bereikt meteen iedereen uit de buurt die lid is van de facebookgroep. Ideaal als u weet dat mensen makkelijk even langs kunnen komen om uw motor te komen bezichtigen. Er worden ook vaak tips doorgegeven, dus u kan hier best nog wel eens succes hebben. Het nadeel is dat het publiek in deze groep heel breed is. Wil u juist de motards bereiken? Dan kan u zich beter richten op een specifieke groep alleen voor motoren.


3.6 Verkopen via ikwilvanmijnmotoraf.be

Ikwilvanmijnmotoraf.be is een verkoopsite waarbij u online uw gebruikte moto kan verkopen aan een gecontroleerde motorhandelaar. Of u nu een jong gebruikte motor, een oud model of een schademotor hebt staan. U vult de online vragen in en op basis van uw informatie plaatsen aangesloten handelaren biedingen. U ontvangt het hoogste bod en u bepaalt uiteindelijk zelf of u daarmee akkoord gaat.

Deze website richt zich uitsluitend op verkoop van particulier naar handelaar. De website met het aanbod is daarom ook afgeschermd, u kan hier als particulier geen motor kopen. Daardoor kan een site als ikwilvanmijnmotoraf.be ook beloven dat de verkoop 100% veilig is.

Er zijn meer vergelijkbare verkoopsites waar u uw motor kan laten inkopen. Het voordeel bij ikwilvanmijnmotoraf.be is dat u het grootste netwerk bereikt. Over het algemeen betekent het dat u sneller, en dankzij de vele aangesloten handelaren, in veel gevallen voor een betere prijs uw motor kan verkopen. Gaat u voor de hoogste prijs? Dan is dit misschien niet de meest ideale methode voor u. Immers, de handelaren die op uw moto bieden gaan uw moto waarschijnlijk weer doorverkopen. Zij willen er natuurlijk ook iets aan verdienen. Kies voor ikwilvanmijnmotoraf.be als u kiest voor veiligheid en gemak: u loopt geen enkel risico en hoeft u nergens zorgen over te maken. Lees stap voor stap hoe uw moto verkopen via ikwilvanmijnmotoraf.be werkt.

3.7 Samenvatting

Hieronder vindt u in een handig overzicht de voor- en nadelen van de verschillende verkoopmethodes.

4. Conclusie

Uw motor verkopen hoeft niet moeilijk te zijn, maar voor het grootste succes doet u er goed aan om het wel voor te bereiden. Zorg dat u de informatie over uw motor compleet hebt en maak nieuwe foto’s. Kies voor de manier waarbij u zich goed voelt. Bijna elke methode heeft zowel voor- als nadelen. Bedenk voor uzelf wat het zwaarst weegt.

Wilt u op een gemakkelijke manier en zonder risico’s uw moto verkopen? Meld uw motor dan kosteloos en vrijblijvend aan op ikwilvanmijnmotoraf.be. Wilt u meer weten over de werkwijze? Klik dan hier en u kan alles stap voor stap nalezen. Succes met de verkoop van uw moto!

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands