Wat is een betrouwbare motor?

motoren Zoekt u een motor en vindt u het vooral belangrijk dat deze betrouwbaar is? Dan is het goed om te weten welk merk het beste bij u past, zodat u niet voor verrassingen komt. In onze blog leest u welke merken het meest betrouwbaar zijn. Niemand zit te wachten op een motor die bij het minste of geringste onderhoud nodig heeft. Dan is het een dure hobby en bovendien kunt u dan niet rijden. De meeste motoreigenaren hebben hun motor om ermee te kunnen rijden, niet om er alleen naar te kijken. U kunt veel ellende voorkomen door een motor te kopen waarbij het bijna nooit misgaat. Hieronder vindt u de top-10 van meest betrouwbare motoren van dit moment. Deze lijst hebben we samengesteld op basis van ontwikkelingen, motortests en ervaringen.

Honda meest betrouwbare motor

Omdat de techniek in Japan verder ontwikkeld is dan in andere landen, zijn de motoren die daar vandaan komen over het algemeen betrouwbaarder. Dat verklaart ook waarom motoren uit Japan zo hoog staan in de top-10. Zo ziet de lijst eruit:
  1. Honda
  2. Yamaha
  3. Suzuki
  4. Kawasaki
  5. BMW
  6. Harley-Davidson
  7. KTM
  8. Triumph
  9. Ducati
  10. Aprilia
Yamaha stond eerder op de eerste plaats. De nummers 1, 2 en 3 wisselen elkaar veel af. Honda stond vaker op de eerste plaatst en komt vaak als beste uit de test. Harley-Davidson heeft een stabiele plek in de top-10. Dat komt omdat eigenaren van HD over het algemeen rustiger rijden, vandaar dat deze motoren het langer volhouden. De overige merken lopen op technisch vlak nog iets achter.

Onderhoud en gebruik motor

De techniek zegt veel over de betrouwbaarheid van een motor, maar ook hoe een motor wordt gebruikt en onderhouden is van invloed. Staat uw motor altijd buiten? Dan komen er waarschijnlijk sneller mankementen dan wanneer de motor binnen staat. Bent u zelf handig of laat u het onderhoud over aan een ervaren monteur? Het kan een verschil zijn. Daarnaast moet u ook wel een beetje geluk hebben met een motor. Wat u ook kiest, kies een motor die bij u past. Vindt u uw motor niet heel betrouwbaar meer en wilt u eigenlijk wel iets anders? Meld dan uw motor aan op deze site en wij gaan u helpen bij de verkoop. Vergeet niet om eventuele mankementen te noemen, zodat u een passend bod op uw motor kunt ontvangen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands