Indian Chief Dark Horse klaar voor 2016

Nieuwe Chief voorgesteldHet Amerikaanse merk van motors Indian heeft recent een nieuw model gepresenteerd: de Chief Dark Horse. Het model werd in februari al voorgesteld en kan in de Verenigde Staten al in de showroom gespot worden, maar de nieuwe Chief zal pas in 2016 op de baan komen. De Chief Dark Horse wordt het vierde Chief-model van het Amerikaanse motormerk en zal de eerste Chief van 2016 worden. De Dark Horse wordt een cruiser, net als de Chief Classic en de Chief Vintage.

Legendarische Chief

De Dark Horse is, net als de andere recente Chief modellen, gebaseerd op de legendarische Chief die van 1922 tot 1953 gebouwd werd door het bedrijf Indian Motorcycle. In 1953 ging de motorfabrikant failliet. Verschillende bedrijven hebben geprobeerd de Indian Motorcycle Company over te nemen. In 2011 werd de overname door Polaris Industries aangekondigd. In 2011 werd de eerste motor gebouwd onder leiding van Polaris Industries voorgesteld. Voor de nieuwe motors haalde Polaris Industries inspiratie uit het verleden van Indian Motorcycle. Het design van de Chief motors was gebaseerd op het design van de oorspronkelijke Chiefs. In 2013 werden meteen drie Chief-modellen voorgesteld: de Chief Classic, de Chief Vintage en de Chieftain. De Chieftain is wat in de motorwereld een ‘bagger’ genoemd wordt: een custom motor die dezelfde uitrusting heeft gekregen als een comfortabelere toermotor, bijvoorbeeld door er opbergruimte aan toe te voegen. De Classic en de Vintage zijn cruisers. Het assortiment cruisers van Indian Motorcycle zal in 2016 worden uitgebreid met de toevoeging van de Chief Dark Horse.

Eigen karakter

Ook al zit de Chief Dark Horse in dezelfde reeks als de Classic en de Vintage, de motor verschilt duidelijk van die eerdere modellen. Zoals de naam al laat uitschijnen, is de motor volledig zwart met een minimum aan andere kleuraccenten. De motor is voorzien van details die kenmerkend zijn voor het merk, zoals een licht in de vorm van een indiaan op het spatbord en afgedekte remmen. De Chief Dark Horse is ook, als enige Chief-model, voorzien van een grijzige afbeelding van een indiaan. Ook al is de Dark Horse geïnspireerd op de vorige modellen in de reeks, de motor heeft toch duidelijk zijn eigen karakter.

Thunder Stroke III

Nieuwe Chief cruiserOp technisch vlak is de Dark Horse het lichtste en het snelste Chief-model. De Dark Horse is uitgerust met ABS, cruise control en een sleutel met afstandsbediening. De motorfiets is voorzien van een Thunder Stroke III motor. Die motor werd speciaal door Polaris Industries gebouwd om in de nieuwe modellen te plaatsen. De Thunder Stroke werd in 2013 aan het publiek voorgesteld. Polaris wilde een perfecte motorblok bouwen voor de nieuwe modellen. Het motorblok is esthetisch en technisch een grote stap richting de toekomst. De motor is een V-Twin met een cilinderinhoud van 1800 cc. De motorfiets kan naar de wensen van de koper worden aangepast. Er zullen 40 accessoires geproduceerd worden waarmee de koper zijn motor volledig kan personaliseren. Ook zal het mogelijk zijn een tweede zitplaats op de motor te laten zetten, zodat een passagier kan meerijden.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands