Ducati en BMW verbreken records

Record voor DucatiDe eerste maanden van 2015 waren een erg positieve periode voor motorproducenten Ducati en BMW Motorrad. Vooral tijdens de maand april verbraken beide fabrikanten records. De verkoop van Ducati is met 29% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, maar BMW kan zich wel het bestverkochte motormerk noemen. De positieve cijfers voor Ducati zijn eigenlijk niet nieuw. De voorbije vijf jaar steeg de verkoop en de productie van de motorfabrikant gestaag. Die groei bereikte zijn hoogtepunt dit jaar: sinds het begin van dit jaar is de omzet van Ducati met 10% gestegen. In april steeg de omzet zelfs met 29%. In totaal werden er vorige maand 7.309 nieuwe motors van het merk verkocht.

Enorme Europese stijging

De verkoopcijfers van april breken het verkooprecord van mei 2012. Toen werden 6.500 motors verkocht. Het nieuwe record ligt dus een stuk hoger dan het vorige record. In totaal verkocht Ducati van januari tot april van dit jaar al bijna 18.000 motors. De sterke stijging in de verkoop tegenover een jaar geleden is grotendeels te denken aan de introductie van een aantal nieuwe modellen in 2015. De Ducati Scrambler, 1299 Panigale en de Multistrada 1200. Vooral de nieuwe Scrambler is een topmodel. In Italië, de bakermat van Ducati, is de Scrambler het bestverkochte model van het merk. Ducati kan wereldwijd een groei optekenen. De groei in Europa is echter opmerkelijk. In Italië steeg de verkoop van het merk met 69%. In andere landen was de groei minder sterk, maar toch nog erg positief. Zo konden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een groei van respectievelijk 52% en 50% optekenen. De Verenigde Staten blijven wel nog de belangrijkste regio voor Ducati. Binnenkort worden ook daar de nieuwe modellen gelanceerd, waardoor het erg waarschijnlijk is dat de omzet en de verkoop van de fabrikant ook de rest van het jaar zal blijven groeien. Groei voor Ducati en BMW

BMW de grootste

BMW en Ducati groeien meerGoed nieuws dus voor Ducati, maar de Italiaanse fabrikant is niet de enige die het goed doet op de motormarkt. De motorafdeling van het Duitse BMW heeft ook records verbroken tijdens de eerste maanden van dit jaar. BMW blijft zelfs het bestverkochte motormerk ter wereld. Vorig jaar in april werden er al 16.344 exemplaren van BMW verkocht. Dit jaar is dat indrukwekkende aantal verbroken: in april 2015 werden er 16.554 motors van de Duitse fabrikant verkocht. De verkoopcijfers zijn dus met 1,3% gestegen. Die stijging lijkt niet zo indrukwekkend, maar daardoor is april 2015 wel de beste maand ooit voor BMW Motorrad. In totaal is de verkoop van BMW-motors tijdens de eerste vier maanden van dit jaar met 6,3% gestegen: van 45.063 motors tijdens de eerste vier maanden van 2014 naar 47.924 motors tijdens de eerste vier maanden van 2015. De topmodellen zijn de nieuwe S1000RR en de R1200R, maar ook de R nineT, de R1200GS en de R1200RT zijn populaire modellen. Later dit jaar zal BMW nog twee nieuwe modellen lanceren. Daardoor hoopt BMW, net als Ducati, ook de rest van het jaar een constante groei te kunnen behouden.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands