De toekomst: op een elektrische motor genieten van de natuur

De meeste motorliefhebbers willen er niks van weten, maar het lijkt toch echt de toekomst. De verwachting is dat we langzaam zouden overgaan op elektrisch rijden. Bij de auto’s gaat deze ontwikkeling snel, maar gaan motorrijders op korte termijn ook de overstap maken naar een elektrische motor?

Ontwikkeling elektrische motor

Een auto is voor veel mensen een belangrijk voertuig dat gebruikt wordt voor woon-werkverkeer. Mensen willen graag zo goedkoop en zuinig mogelijk van A naar B kunnen. Elektrisch rijden heeft dan veel voordelen, waardoor mensen sneller overtuigd zijn. Heel anders is dat bij motoren, want voor veel mensen is motorrijden een hobby. En wat maakt deze hobby vooral leuk? Precies, de aspecten die bij elektrisch rijden niet aan bod komen. Motorrijders willen op een vrije dag genieten van het geluid en de geur van een verbrandingsmotor, niet van fluitende vogeltjes. Deze hobby draait niet om zo zuinig mogelijk rijden. Nee, de motor moet geluid maken! Dat is althans wat we vaak te horen krijgen op de vraag wat motorrijders vinden van de elektrische motor. De meesten willen er niet mee gezien worden.

Innovatie op het circuit

Er wordt ook geracet met elektrische motoren. Zo zijn verschillende teams vanuit universiteiten actief in het MotoE kampioenschap. Dit biedt perfecte mogelijkheden om op dit gebied te blijven innoveren. Elektrisch racen wordt steeds serieuzer en de belangen worden groter. In 2019 gaat ook Dorna (de organisator van de MotoGP) starten met een elektrische klasse, genaamd: FIM Moto-e World Cup. Daarvoor is reeds een vaste leverancier bekend gemaakt die alle motoren gaat leveren. Dit moet mooie ontwikkelingen gaan opleveren op het gebied van elektrisch rijden. Misschien gaan ze wel werken aan het nabootsen van geluid? Dan kunnen we straks met een druk op de knop genieten van een brullende motor op de snelweg, en in de natuur genieten van de stilte en de geluiden van de omgeving.

Plezier staat voorop

Elektrisch rijden is na aanschaf goedkoper en beter voor het milieu, niet iedere motorrijder haalt daar voldoening uit. Elke verandering is wennen, maar hoe mooi is het dat u in alle stilte op een motor zit, rijdend door een prachtig landschap en optimaal kan genieten van de omgeving en het geluid van de natuur? Hoe leuk is het om naast een dikke supersport motor te staan bij het stoplicht en hem eruit te rijden met het maximale koppel dat altijd aanwezig is? Hoe ideaal is het dat u veel minder zorgen hebt over onderhoud? Hoe fijn is het om een dagje naar het circuit te gaan waarbij u niet eerder naar huis wordt gestuurd omdat uw motor teveel geluid maakt? Rijden met een verbrandingsmotor blijft altijd zijn charme behouden en voor veel motorrijders kan dit nooit vervangen worden door een elektrische motor. Veel motorrijders zijn bang voor deze verandering en willen het er liever helemaal niet over hebben. Laten we er maar langzaam aan wennen, want in de toekomst hebben we misschien helemaal geen keuze meer. Het wordt een nieuwe dimensie van deze geweldige hobby. Het heeft even tijd nodig, maar meer en meer mensen gaan plezier beleven aan elektrisch rijden op twee wielen. Het is iets anders, iets nieuws en het moet vooral ook leuk zijn. De basis blijft hetzelfde: het heeft nog steeds 2 wielen, een zadel en een gashendel. Overweegt u om elektrisch te gaan rijden? Hier op deze site kan u zonder zorgen uw motor verkopen. Meld uw motor vrijblijvend aan en wij helpen u graag.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands