Een kijkje achter de schermen: Interview met Jeffrey

Jeffrey te Selle is 28 jaar en kwam in 2016 terecht bij Dealerdirect. Hij woont samen met zijn vriendin in Enschede (NL) en hij werkt sinds kort voor ikwilvanmijnmotoraf.be. Tijd dus om Jeffrey aan u voor te stellen.

ikwilvanmijnmotoraf

Wat deed je voordat je bij Dealerdirect kwam?

Voordat ik hier kwam was ik sportinstructeur in een sportschool. Ik deed daar veel verschillende dingen. Zo was ik onder andere fitness coördinator, leidde ik groepslessen, verzorgde ik het debiteurenbeheer en was ik te vinden bij de receptie.

Hoe ben je dan hier terechtgekomen?

Ik kende iemand die bij ikwilvanmijnautoaf.nl werkte. Ik was wel toe aan iets anders en sprak daar met hem over. Erwin, teamleider bij ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl, hoorde dat en gaf aan dat ik wel kon solliciteren. Zo gezegd, zo gedaan en zo ben ik hier uiteindelijk terechtgekomen.

Wat houdt je functie precies in?

Ik help mensen bij de verkoop van hun motor. Ik ga in ons netwerk opzoek naar een geïnteresseerde handelaar en bemiddel tussen de beide partijen. Ik probeer daarbij altijd beide partijen tevreden te stemmen.

Dat is wel heel wat anders dan wat je hiervoor deed.

Klopt! Ik had geen ervaring en moest er echt inkomen, maar ik vond het een leuke uitdaging. Nu heb ik hier helemaal mijn draai gevonden.

Je bent begonnen bij Nederland (ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl), nu werk je voor ikwilvanmijnmotoraf.be. Was de overstap van de Nederlandse naar Belgische markt groot?

Het werk is in principe gelijk. Het is vooral de manier van benadering. Waar mensen in Nederland ‘je’ en ‘jij’ gebruiken en elkaar snel bij hun voornaam noemen, hoort dat in België niet. Daarnaast praat ik soms te snel. Ik krijg dan wel de vraag of ik iets langzamer wil praten. Ik doe mijn best en dat lukt volgens mij aardig. Ik krijg de vraag niet meer zo vaak, haha.

Is het contact met de mensen ook het leukst aan je werk?

Ja, vooral als een deal is geslaagd en ik daarna positieve feedback op krijg. Ik vind het leuk wanneer mensen persoonlijk tegen me zeggen dat ze tevreden zijn. Ze geven ook wel aan dat ze ons gaan aanraden bij anderen. Dat is fijn om te horen.

Je werkt met mensen die hun motor willen verkopen. Dat is heel concreet. Ben je zelf ook motorliefhebber?

Jazeker, het is me er met de papfles ingelepeld. Mijn ouders reden allebei motor, dus ik ging als kind al vaak mee achterop. Vanwege praktische redenen heb ik eerst mijn autorijbewijs gehaald, maar al snel volgde het motorrijbewijs! Voordat ik lessen ging nemen had ik al veel van mijn vader geleerd. Dat was wel een voordeel.

Zo, dat is gaaf! Op welke motor kunnen we jou dan tegenkomen?

Ik heb twee motoren. Een Suzuki LS650 Savage, dat is een bobber waar mijn vriendin op rijdt. En ik heb zelf een BMW K100 RS. Dat is mijn project. Ik ben bezig om er een caféracer van te maken. Ik ben best handig, maar bij sommige aanpassingen krijg ik een beetje hulp. Zo heeft mijn moeder de lederen bekleding gemaakt en voor laswerk vraag ik mijn oom.

Klinkt goed! Heb je ook een foto die we bij het interview mogen publiceren?

Zeker wel!

BMW motor

Kunnen we je daar in België mee tegenkomen? Rijd je hier wel eens?

Ik ben er wel eens doorheen gereden, maar echt routes rijden in België heb ik nog niet gedaan. Ik woon vlakbij de grens naar Duitsland. Ik ben dus wel veel in het Duitse grensgebied te vinden.

Heb je nog specifieke doelen die je met je motor wil halen?

Niet heel specifiek. Volgend jaar gaan we met familie naar Amerika. Zij gaan met een camper, mijn vriendin en ik gaan met de motor. We rijden langs de hele westkust. Vorig jaar zijn we een paar dagen naar Luxemburg geweest. Ook steeds meer vrienden gaan het motorrijbewijs halen. Dat is gaaf.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands