Geen koude handen op de motor deze winter

Het is nog geen winter, maar ook nu al liggen de temperaturen gevoelig lager. Bij koude temperaturen koelen uw handen en voeten als eerste af. Een motor besturen met koude handen is niet zo evident: het is onaangenaam en zelfs gevaarlijk, want uw reactievermogen daalt. Veiligheid voorop! Lees daarom onze tips om uw handen warm te houden en u veilig met de motor te verplaatsen.

Laat u zich als doorwinterde motard niet afschrikken door een beetje koud, maar vind u het toch niet leuk om met blauwe en gevoelloze vingers aan te komen op uw bestemming? Gebruikt u duct tape om uw handschoenen dicht te plakken of stopt u regelmatig aan een tankstation om wegwerphandschoenen te kopen, maar bent u op zoek naar een professionelere oplossing? Ikwilvanmijnmotoraf.be geeft u een aantal alternatieven.


Head first

Hoe komt het dat uw vingers en tenen als eerste koud worden? Bij lage temperaturen hebben uw vitale organen prioriteit. Uw handen en voeten worden daarbij bijzaak. Omdat u tijdens een motorritje stilzit, produceert u ook minder warmte. Uw kleding is dan uw enige bescherming. De meeste warmte verliest u via uw hoofd. Daarom is het aangeraden een fleece col te dragen om uw hoofd en nek op temperatuur te houden.

Handvatverwarming

Om onze handen warm te houden, trakteren fabrikanten ons ook al op enkele aangename ontwikkelingen, zoals handvatverwarming. Bij oudere modellen kunt u die optie los toevoegen. Het nadeel van deze technologie is dat enkel uw handpalm warm gehouden wordt. De bovenkant van uw handen is nog steeds blootgesteld aan de koude, waardoor u nog steeds grip kunt verliezen.

Verwarmde handschoenen

Winterhandschoenen kunnen u ook helpen lekker warm te blijven tijdens een motorrit. Zorg ervoor dat uw huid volledig bedekt is. Kies daarom voor handschoenen met een lang polsstuk. Handschoenen verliezen jammer genoeg al snel hun functie als u een tijdje op de motor zit. Om dat probleem te vermijden, koopt u verwarmde handschoenen. Die werken op een batterij – handig, zo zit u niet vast aan snoertjes en stekkers – en zorgen ervoor dat uw handen gedurende de hele rit worden verwarmd. Nadeel? De prijs.

Handkappen

Handkappen zijn eigenlijk niet ontworpen voor winterrijders. Ze worden bevestigd aan offroadmotors en beschermen uw handen in eerste instantie tegen opspattend modder en losse steentjes. Het is wel een prima middel om uw handen te beschermen tegen koude wind. Als het echt gaat vriezen, bieden ze echter niet genoeg bescherming meer en moet u een extra oplossing zoeken.

Stuurmoffen

Stuurmoffen zien er door hun grote gelijkenis met ovenwanten niet echt cool uit, maar ze beschermen uw handen wel tegen de kou. Stuurmoffen worden vastgemaakt aan het stuur, waardoor u ze niet snel vergeet. Denk er wel aan dat u de moffen naar beneden draait wanneer u uw motor geparkeerd hebt, anders loopt u het risico dat de binnenkant nat wordt. Ook al zijn stuurmoffen niet de meest stylish optie, ze zijn wel heel geschikt voor motorrijders die in de winter rijden.

Heat packs

Rijdt u te weinig in de winter om te investeren in duurdere materialen? Kies dan voor heat packs. Deze zakjes geven warmte af zodat ze worden blootgesteld aan zuurstof. Steek er een paar in uw handschoenen en u kunt enkele uren verder.

Aarzel niet om middelen in te zetten om uw handen warm te houden. U kunt beter met een paar lelijke ovenwanten rijden dan dat u uw motor niet meer kan besturen door verkrampte vingers. Welke middelen gebruikt u om warm te blijven op de motor?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands