Lange afstand rijden met uw motor: 5 tips

lange motorroute   Wilt u met uw motor een lange afstand rijden, maar twijfelt u vanwege uw motor, uitrusting of uithoudingsvermogen of u dit wel moet doen? In principe moet het geen probleem zijn om een lange afstand te rijden, maar dan moet u wel een paar dingen weten. In deze blog geven we u 5 tips. Met uw motor een lange afstand rijden is waarschijnlijk niet iets wat u dagelijks doet. Het is belangrijk u goed voor te bereiden op een lange motorrit. Dat rijdt plezieriger en zo bewaakt u uw eigen veiligheid én die van anderen. Lees deze vijf tips voor het rijden van lange afstanden.

Tip 1: Lange afstand: kies de juiste motor

Een toermotor lijkt de beste keuze voor het maken van lange afstanden, maar dat is niet zozeer juist. Een toermotor is vooral praktisch om veel bagage te kunnen meenemen. Eigenlijk zijn de meeste motoren wel geschikt om lange afstanden mee af te leggen. Als er maar gewicht in zit en de motor veel vermogen heeft kan u er heel goed lange ritten mee maken. motorzadel Met name het zadel is belangrijk als u lange afstanden gaat rijden. Kies een zadel dat op het eerste gevoel hard aanvoelt. U moet er niet meteen in wegzakken, want dan gaat u automatisch in een bepaalde houding zitten die na langere tijd niet meer comfortabel voelt.

Tip 2: Zorg voor een goede voorbereiding

Oordopjes aanschaffen is een handige tip voor wanneer u een lange afstand gaat rijden. Ook al is uw motor nog zo stil, het gaat vooral om het geluid van de rijwind waar u na een tijdje last van kan krijgen. Sterker nog: het gefluit van de wind kan uw gehoor beschadigen als u uw oren niet goed beschermt. Stippel vooraf uw route uit. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om uw route in de GPS in te typen, maar het voelt nostalgisch om er een papieren kaart bij te gebruiken. U kan dan de mooiste weggetjes met veel bochten vinden. Bovendien slaat u de route op deze manier beter op. motorrijden route

Tip 3: Neem regelmatig pauze

Vergeet niet af en toe pauze te nemen om wat te eten, te drinken en om uw benen te strekken. Dat is niet alleen goed voor uzelf, maar ook voor andere verkeersdeelnemers. Wacht niet met pauzeren totdat u moe wordt. Neem ongeveer 20 minuten rust per stop, op die manier kan u weer uitgerust verder met de reis.

Tip 4: Bezoek tijdig een tankstation

Wacht in het buitenland niet met tanken tot u nog één liter in de tank hebt. U weet soms niet wanneer u weer een tankstation tegenkomt. In sommige landen en gebieden zijn tankstations schaars. Neem ook altijd contant geld mee, niet overal kan u pinnen. tanken motor

Tip 5: Maak niet te veel kilometers op een dag

Misschien is dit wel de belangrijkste tip. Natuurlijk moet u af en toe uw benen strekken en misschien hebt u wel tussenstops ingepland. Rijd maximaal 500 tot 800 kilometer per dag. Op die manier blijft u tot het eind van de rit geconcentreerd en kan u aan het eind van de dag voldaan een terrasje pakken. Gaat u meerdere dagen met uw motor weg? Plan dan af en toe ook een ‘rustdag’ in waarbij u een kortere afstand aflegt. Denkt u dat uw motor zeker niet geschikt is voor het rijden van lange afstanden. Dan kan u overwegen om een andere motor te kopen, zodat u wél die mooie ritten kan rijden. Meld uw motor kosteloos en zonder verplichtingen aan op deze site en wij helpen u bij de verkoop.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands