Mijn man cave, mijn regels

Benodigdheden man caveUw eigen man cave? Waarom niet! Als man mag u uw eigen ruimte in huis claimen waaru uw motor wél mag parkeren en waar alleen uw mannenregels gelden. Inrichten kan u zelf of u laat zich inspireren door de must-haves die ikwilvanmijnmotoraf.be voor u op een rijtje heeft gezet. De leukste ideeën hebben we hieronder voor u uitgewerkt. Voor nog meer inspiratie en voorbeelden verwijzen we u graag door naar “Time to chill in your man cave” op Pinterest. Voor u aan de knutselwerken begint, zoekt u best al uw benodigdheden bij elkaar: gereedschap, oude motor(onderdelen), banden, hout, vrienden (héél belangrijk!), bier en een beetje handigheid.

De bar

Het belangrijkste onderdeel van uw man cave is zonder twijfel de bar. Een bar bouwen is niet zo moeilijk. U kan eenvoudigweg een paar planken gebruiken, maar het wordt pas echt cool als u een oude motor gebruikt als basis en dar het blad op monteert. Bar motor TIP: Is dat wat te veel van het goede? Dan kan u ook een houten bar bekleden met reclameborden van motormerken.

Barkrukken

De bar is af, tijd om bijhorende barkrukken te zoeken. U kan uiteraard barkrukken kopen, maar u kan ook zelf barkrukken maken, in motorstijl. Bevestig, bijvoorbeeld, een motorzadel op een houten onderstel of maak zelf een onderstel van de voorvorken van een motor. Motor barkruk TIP: In plaats van een zadel kan u ook een oude motorband op een houten frame plaatsen.

Lamp

Een beetje sfeerverlichting is ook altijd leuk. Gebruik de koplamp van een motor als lamp. Die hangt u simpelweg boven de bar. Lamp motor TIP: Liever een staande lamp? Gebruik een voorvork als poot.

Zithoek

Geen man cave zonder comfy zithoek. Maak verschillende zetels met leuningen van motorbanden of – waarom niet? – van een motorkuip. Zithoek TIP: Ga langs bij een sloopbedrijf om te kijken of u daar onderdelen vindt die u kan gebruiken voor uw project.

Tafel

Voor een tafel in motorstijl gebruikt u een oude motor of een aantal oude motoronderdelen waarop u een glasplaat vastmaakt. Tafel motor TIP: Plak de glasplaat op bepaalde punten vast op de motor. Gebruik daarvoor doorzichtige lijm.

Biertap

Tot zover ging alles goed en hebt u zelf de handen uit de mouwen kunnen steken. Een biertap kan in een man cave ook niet ontbreken. Jammer genoeg is het moeilijk zelf zo’n tap in elkaar te steken. Misschien kent u wel iemand die u kan helpen om een V-Twin motorblok om te toveren tot een biertap? Biertap TIP: Gebruik de leidingen en kabels van uw motor als tapleidingen. Hebt u al een man cave? Hoe hebt u uw eigen mannenruimte ingekleed? We zijn benieuwd!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands