Motorhandschoenen voor de winter

Als u één van die doorzetters bent die niet kiest om de motor in de winterstalling te zetten, maar gewoon lekker door rijdt in de wintermaanden, dan kent u het fenomeen koude handen wel. In een eerdere blog hebben we het al gehad over hoe u warme handen kan houden op de motor.

In deze blog gaan we verder in op één van de tips uit de warme-handen-blog. Winterhandschoenen komen er in verschillende soorten. Maar welke handschoen past bij u? Hier vindt u het uit.


Welke maat winter motorhandschoenen

Welke maat motorhandschoen moet u kiezen? Dat is soms een lastige vraag. Als u een handschoen via internet besteld is het wel aan te raden om de handschoen te hebben gepast in een winkel. Of in ieder geval een handschoen van datzelfde merk. De maten die bij verschillende groottes aangehouden wordt verschilt wel degelijk per merk. De handschoen moet redelijk makkelijk aan gaan, en er moet bij het uiteinde van de vingers een beetje ruimte over zijn. Dit is vooral belangrijk bij winterhandschoenen.

De handschoen moet uiteraard niet knellen. Maar het is ook belangrijk dat het niet te los zit. Mocht u dan een ongeluk hebben dan zou de handschoen uit kunnen schieten. En dat wil u natuurlijk niet.


Materiaal en de voering

Winterhandschoenen komen in verschillende materialen. Zo zijn er textiele handschoenen. Deze zijn vooral gericht op de toerrijders. Ze zijn vaak waterdicht en heel soepel. Leren handschoenen lijken in de eerste instantie minder comfortabel, want het leer moet eerst een beetje naar uw hand gaan staan. Na een tijdje gaat een leren handschoen pas echt goed zitten, en dan komt de handschoen echt tot zijn recht. Veel winterhandschoenen combineren leer en textiel. Leer is dan voor de slijtvastheid en textiel is voor het comfort en waterdichtheid. Gore-Tex is het enige materiaal dat 100% waterdicht, en wordt om die reden veelvuldig toegepast bij het wat hogere segment motorhandschoenen voor de winter.

Een lekker warme voering is heel fijn bij winterhandschoenen. Maar vooral bij goedkopere handschoenen is deze voering soms te dik en niet van een goed materiaal. Na verloop van tijd kan de voering dan gaan klonteren waardoor u warmte en comfort verliest.


Extra features

Handschoenen kunnen verschillende extra features hebben. Zo hebben veel sportievere handschoenen een hard kunststof stuk op de knokkels. Dit is om extra bescherming te bieden aan de hele hand en aan de knokkels omdat ze uitsteken. Ook hebben dit soort handschoenen steeds vaker een verbinding tussen de ringvinger en de pink. Deze vingers kan u dan niet individueel van elkaar meer bewegen. De bedoeling ervan is dat u de pink niet verliest bij een ongeval. Oud-MotoGP coureur Jorge Lorenzo heeft bijna zijn pink verloren in de tijd dat men nog racete zonder deze extra verbinding.
Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands