5 motors voor op je bucket list

Elke motorrijder heeft wel een grote wens: racen op een circuit, een bepaalde route afleggen met de motor of rijden op een speciaal model. Voor die laatste wens geeft ikwilvanmijnmotoraf.be alvast wat inspiratie. De keuze in motors is enorm groot. Wat als je eender welke motor in eender welke uitvoering mocht kiezen? Voor welk model zou jij dan gaan? De Yamaha YRZ-M1 is een voor de hand liggende keuze. Wij hebben vijf modellen uitgekozen die ook zeker een plaatsje op jouw bucket list verdienen.

Boss Hoss V8

De Boss Hoss V8 is een Amerikaanse zware motor met een gewicht van ongeveer 500 kg. Boss Hoss is in 1990 begonnen met de productie van motors en trikes. De V8 is voorzien van een zwaar motorblok van Chevrolet. Boss Hoss V8 Op je bucket list, omdat… Wie al onder de indruk is van bepaalde modellen van Harley Davidson heeft nog niet op de Boss Hoss V8 gereden. Veel ervaring met motors is vereist om met deze jongen te rijden. Vooral de motor recht houden als je voor verkeerslichten moet wachten, is een uitdaging.

Flying Merkel

Het merk Merkel bouwde van 1902 tot 1915 motors. De fabrikant heeft in zijn korte bestaan heel wat invloed gehad. De Merkel, ook wel bekend als de Flying Merkel, werd gebouwd met het oog op snelheid. Merkel was een geduchte concurrent voor Harley Davidson en Indian. Merkel Op je bucket list, omdat… De Flying Merkel is een klassieker en mag dus zeker niet ontbreken op je lijstje. Als echte motorliefhebber ervaar je zo hoe het vroeger allemaal begonnen is. De Flying Merkel presteerde bovendien heel goed op verschillende races. Om je droom waar te maken, zal je wel wat moeite moeten doen en verschillende veilingen in de gaten moeten houden. De Flying Merkel is namelijk niet bij eender welke particulier te verkrijgen.

Yamaha WR450F 2-TRAC

Yamaha is de enige fabrikant die ooit een enduro motor met tweewielaandrijving gebouwd heeft. De WR450F 2-TRAC is zo gebouwd dat het voorwiel nooit sneller kan draaien dan het achterwiel. Als de grip van het ene wiel afneemt, wordt het vermogen automatisch aangepast, zodat het voorwiel het overneemt. Een prachtig systeem, maar veel te zwaar en gevoelig voor storingen. Daarom werd deze motor niet ingezet tijdens races. Yamaha WR450F 2-TRAC Op je bucket list, omdat… Rijden op een motor met tweewielaandrijving is helemaal anders dan rijden op een motor die maar door één wiel aangedreven wordt. Vooral liefhebbers van enduro motors moeten deze Yamaha zeker op hun bucket list zetten!

Horex VR6

Het motormerk Horex heeft een lange geschiedenis. Het merk is verschillende keren verdwenen en later weer verschenen. Het merk werd in 2010 gekocht door Volkswagen. De Horex VR6 is een 6-cilinder motor waarin techniek van Volkswagen werd toegepast. Het is de enige motor waarbij de cilinders naast elkaar zijn geplaatst. Horex VR6 Op je bucket list, omdat… Bijzonderheden willen we natuurlijk van dichtbij bekijken. Met zijn unieke motorblok past de Horex VR6 dus perfect op onze lijst.

Honda NR750

De NR750 was een ambitieus project van Honda. Honda was ervan overtuigd dat het geluid van de motor gereduceerd kon worden door ovale cilinders te gebruiken. Het project mislukte echter compleet. De NR kreeg de bijnaam ‘Never Ready’. Dat bleek echter geen correcte bijnaam. In 1987 introduceerde Honda de NR750, een motor met zeer betrouwbare ovale cilinders. De aanhouder wint? Honda NR750 Op je bucket list, omdat… De Honda NR750 is alleen door die geschiedenis al een bijzondere motor. Het doorzettingsvermogen van Honda heeft geleid tot veel respect voor deze motor. Met welke motor zou jij graag eens een ritje doen? Dromen mag! Bucket list

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands