zonder zorgen. verkocht.
ook zonder keuring

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden

Meld uw motor snel en eenvoudig aan door een paar vragen over uw motor te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van uw motor toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Wij helpen u met het bepalen van de marktwaarde

Met onze database en het actief benaderen van handelaren, zoeken we samen naar een goed bod uit de markt. Dit bod is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

STAP 3

Verkopen

Gaat u akkoord met het bod? Dan wordt uw motor opgehaald, betaald en gevrijwaard! Zonder verdere kosten.

Een tweedehands motor verkopen is geen gemakkelijke opdracht. Voor u uw motor effectief gaat verkopen, moet u voor uzelf een aantal zaken uitmaken: welke prijs wilt u voor uw motor, wilt u aan particulieren verkopen of aan professionele bedrijven, bent u van plan een nieuwe motor te kopen om uw oude model te vervangen, op welke termijn wilt u uw motor verkopen? … Als u op al die vragen een antwoord heeft gevonden, kunt u bepalen welke verkoopmethode voor u het meest geschikt is.

Een van de moeilijkste elementen om te bepalen, is de verkoopprijs van uw motor. Bij de verkoop van een motor hebben koper en verkoper hun budget: de verkoper heeft een verwachtte verkoopprijs waar hij liefst niet te veel van wil afwijken, maar de koper wil natuurlijk ook zo goed mogelijk zaken doen. Als verkoper is het daarom verstandig een goede waardebepaling van uw motor uit te voeren, zodat u steviger in uw schoenen staat tijdens eventuele onderhandelingen over de verkoopprijs met een geïnteresseerde koper. De waarde van een tweedehands motor is afhankelijk van verschillende elementen. Denk maar aan:

  • Het merk en het model: veel gevraagde en luxe uitgevoerde merken of modellen brengen op de tweedehandsmarkt meer op;
  • Het bouwjaar: een jongere motor brengt over het algemeen meer op dan een oudere motor; bijzondere uitvoeringen vormen uiteraard een uitzondering op die regel;
  • De staat van de motor: motor in perfecte staat, licht of zwaar beschadigde motor of motorwrak? Ook dat heeft een invloed op de waarde van uw 2dehands motor;
  • Is alles origineel of zijn er onderdelen vervangen? Dat heeft ook invloed op de waarde.

Door rekening te houden met al die elementen, kunt u de waarde van uw motor zelf proberen te bepalen. Het kan echter zijn dat u zichzelf niet zeker genoeg voelt om zelf een prijs te plakken op uw motor. U kunt dan de hulp inroepen van professionele motorbedrijven bij u in de buurt. Er bestaan ook online services die u helpen bij het bepalen van een reële vraagprijs. Ikwilvanmijnmotoraf.be biedt zo’n service. De waarde wordt bepaald door de erkende motorbedrijven aangesloten op de website tegen elkaar te laten opbieden. Het hoogste bod krijgt u volledig vrijblijvend via mail toegestuurd. Op die manier weet u wat u van de verkoop van uw motor kunt verwachten. 

Motor verkopen of inruilen?

Nu u de waarde van uw motor kent, kunt u verder gaan met de verkoop van uw 2dehands motor. Een tweede belangrijke vraag is of u van plan bent een nieuwe motor te kopen of niet. Als u van plan bent een nieuwe motor te kopen, zal de handelaar waar u uw nieuwe motor koopt u waarschijnlijk een aantal kortingen en premies bieden. Een van de premies is de overnamepremie. Een overnamepremie is eigenlijk een soort korting die u krijgt op de aankoop van uw nieuwe motor in ruil voor uw oude motor. Dat heeft als voordeel dat u meteen van uw oude motor af bent en wat uitspaart op de aankoop van uw nieuwe motor. Het nadeel van de overnamepremie is dat die premie vaak onderworpen is aan limieten, waardoor het mogelijk is dat u uw oude motor tegen een veel te lage prijs inlevert.

Daarom kan het ook in dit geval interessant zijn te proberen eerst uw motor te verkopen. U krijgt dan vaak een hoger bedrag voor uw motor dan de overnamepremie die u van de garage krijgt. Door uw 2dehandsmotor zelf te verkopen, stoot u vaak wel op een groot probleem: een motor verkopen duurt over het algemeen langer dan uw motor inruilen bij de garage. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Een online service als Ikwilvanmijnmotoraf.be helpt u niet alleen bij de waardebepaling van uw motor, maar zorgt ook voor een snelle verkoop van uw 2dehands motor. Door uw motor online aan te melden op de website kunt u uw motor al binnen een week verkopen.

Motor verkopen aan professionals

Een laatste belangrijk element voor de verkoop van uw motor is uw doelpubliek. Wilt u uw motor verkopen aan particulieren of aan professionele motor-opkopers? Beide groepen hebben voor- en nadelen. Het voordeel van verkopen aan particulieren is dat er meer marge is voor onderhandelingen. Die onderhandelingen vormen echter ook een nadeel: onderhandelingen kunnen erg tijdrovend zijn. De onderhandelingen zijn niet het enige vermoeiende aan de verkoop aan particulieren. Als u online of in de krant een zoekertje plaatst, krijgt u vaak telefoon of mail van geïnteresseerde kopers die misschien niet echt geïnteresseerd zijn, maar wel de motor willen komen bezichtigen bij u thuis. U moet dan extra tijd vrijmaken. Bovendien weet u ook niet met wie u zaken doet en wie u bij u thuis uitnodigt.

Die nadelen worden vermeden door uw tweedehands motor te verkopen aan professionals. Op de motormarkt zijn heel diverse bedrijven te vinden:

  • Universele garages: zij hebben interesse in alle soort motor’s
  • Merkdealers: hebben een beperktere interesse in een of meerdere specifieke merken
  • Schade- en sloopbedrijven: zij kopen beschadigde motor’s, defecte motor’s en motorwrakken
  • Exporteurs: zoeken en kopen motor’s om ze nadien naar het buitenland te brengen

De gemakkelijkste manier om verschillende soorten bedrijven tegelijkertijd te bereiken, is door uw motor aan te melden op het online platform ikwilvanmijnmotoraf.be. ikwilvanmijnmotoraf.be werkt enkel samen met erkende motorbedrijven. Zo kan u snel uw motor verkopen

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands