HondaPark in Olmen kan weer open voor MX!

Goed nieuws voor de motorsport in Vlaanderen: HondaPark in Olmen is gered! Het zij onder zware voorwaarden, maar er kan tenminste weer gebruik gemaakt worden van dit mooie terrein. Hiermee is de toekomst van de motocross weer wat rooskleuriger. De voorwaarden zijn streng, maar er is in ieder geval wat te doen weer in Olmen.


Geen wedstrijden, wel trainingen

Wat onvermijdelijk bleek is wedstrijden niet door laten gaan. Trainingen zullen ook maar gereden mogen worden met maximaal 20 rijders tegelijkertijd. Aangezien wedstrijden met soms wel 40 motoren worden verreden, is dat niet haalbaar. Ook zijn er beperkingen op de afstand die gereden mag worden en uiteraard geluidsnormen.

Voor deze beperkingen wordt onderscheid gemaakt tussen hoogdynamische, laagdynamische en kinder motoren. Hoogdynamische motoren zijn de alom bekende volledige viertaktcrossmotoren. Laagdynamische zijn een qua geluidshinder een stap minder, het gaat hierbij om enduro's, elektrische motoren of motoren met minder vermogen. Zuhal Demir, de minister van Omgeving, heeft de nieuwe vergunning geleverd. Deze vergunning geldt voor één omloop van 1800m voor hoogdynamische motoren, voor laagdynamische motoren een afstand van 600m en voor kinderen een kleine route van 300m.


Alleen wedstrijden voor laagdynamische motoren

Zoals gezegd, voor hoogdynamische motoren zal in zijn geheel geen wedstrijden mogelijk zijn. Wel heeft het circuit toestemming gekregen van de minister om een negental wedstrijden te organiseren voor laagdynamische en/of elektrische motoren.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir: “De voorbije maanden ging ik het gesprek aan met vele gepassioneerde mensen binnen de motorsport en ook de uitbater van het circuit van Olmen. Ik koos ervoor het onderste uit de kan te halen, ondanks de rechtspraak van de Raad van State, want die kan niet weggetoverd worden. Een perfecte situatie was daardoor niet mogelijk, maar met deze vergunning geven we de motorsport zoveel mogelijk extra zuurstof. Vlaanderen heeft een mooie geschiedenis in de motorsport, maar ook in de toekomst moet de sport een plaats kunnen hebben in Vlaanderen”.

Eerder heeft dezelfde minister al gezorgd voor omgevingsvergunningen voor het GLOSSO-circuit in Arendonk en het MX circuit te Lommel.
Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands