Uw motorverzekering in de winter stopzetten?

Een enkeling rijdt het hele jaar door, maar de meeste motorrijders laten in de wintermaanden hun motor staan. Het is zonde als u dan wel elke maand uw motorverzekering betaalt. Wist u dat u bij veel aanbieders uw motorverzekering kan stopzetten in de wintermaanden? 

U herkent het als motorrijder vast wel. Het aansnijden van bochten, het gevoel van vrijheid en altijd rijden in een mooie omgeving. Maar dat geldt niet voor de aankomende maanden. De meeste motoren staan in de winter afgedekt op een warme plek, tot het voorjaar. Daar blijft u toch niet voor betalen? We zetten de mogelijkheden voor uw verzekering op een rij.


Motor winterstop

Als u elk jaar in de wintermaanden uw motor stalt kan u kiezen voor een aangepaste verzekering. Het motorseizoen geldt van 1 maart tot en met 30 september. Voor de overige maanden betaalt u geen premie, maar u mag de motor in die periode dan ook niet gebruiken of op een openbare plek parkeren. Met een speciale winterstopregeling bespaart u al snel een paar tientjes per maand.


Motor tijdelijk schorsen

U kan het ook grondiger aanpakken en uw moto voor een bepaalde periode schorsen. Dat regelt u via de DIV. U moet dan wel uw kentekenplaat inleveren en als u weer wilt gaan motorrijden dient u een nieuwe nummerplaat aan te vragen. Daarvoor moet u wel betalen. Voor de meesten is dat niet interessant en stopt men doorgaans alleen de motorverzekering voor de wintermaanden. Bent u van plan om voor een langere tijd uw motor niet te gebruiken? Dan kan u ook overwegen om uw motor te verkopen. Zo zit u niet aan kosten vast en hoeft u ook niet te denken aan het onderhoud van uw moto. 

Gaat uw motor voor een paar maanden de schuur in of denkt u dat u binnenkort een andere motor gaat kopen? Laat dan niet uw motor staan, maar verkoop 'm nog voor de winter. Dat scheelt in onderhoud en zo kan u zonder zorgen naar een andere moto kijken. 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands