Motor consignatie: verkoop in opdracht

Een motor voor consignatie verkoop aanbieden, wat betekent dat precies? Eigenlijk betekent het niets anders dan een motor verkopen in opdracht. Het kan een interessante manier van verkopen zijn. Benieuwd wat dit voor u kan betekenen? Wij hebben de voor- en nadelen op een rij gezet. Verkopen aan particulieren is lang niet meer zo interessant als wat het geweest is. Steeds vaker uiten mensen hun slechte ervaringen. Er komen allerlei vreemden aan de deur, particulieren komen met lage biedingen en er worden steeds vaker verkopers opgelicht. Met name bij de motorverkoop willen mensen na het maken van een proefritje nog wel eens ‘vergeten’ terug te komen. Tegenwoordig willen we graag meer veiligheid en zekerheid, maar vooral ook weinig zorgen.


Motor verkopen in opdracht

Er zijn veel verschillende manier om een motor te verkopen. Een handelaar is iemand die verstand van zaken heeft. Consignatieverkoop of verkoop in opdracht via officiële motorhandelaren wordt daarom veel gedaan. Dat werkt als volgt: uw tweewieler komt bij een motorzaak in de buurt in de showroom te staan en de winkeleigenaar probeert uw rijtuig voor u te verkopen. U heeft er zelf geen omkijken naar, en alles wordt voor u geregeld. Het is een makkelijke manier om de verkoop van uw tweewieler uit te besteden. U moet alleen wel naar de winkel om uw voertuig daar aan te bieden en af te spreken voor welke prijs hij verkocht mag worden. De moto blijft in uw bezit, totdat hij daadwerkelijk verkocht is. U krijgt geen mensen aan de deur die even willen kijken. Sterker nog, u ziet waarschijnlijk niet eens wie uw moto koopt. De motorzaak waar hij staat wordt als presenteerblaadje gebruikt en helpt u bij de verkoop. De voordelen van een motor verkoop in opdracht op een rij:

  • De verkoop wordt uitbesteed. U laat de handelaar voor u uw moto verkopen
  • De tweewieler staat niet meer in de weg, hij wordt in de showroom gepresenteerd.
  • Veilig, geen mensen aan de deur.


Commissie betalen

Uw moto bij een handelaar in de verkoop zetten kan heel interessant zijn, maar het heeft wel enkele nadelen. Er hangt aan de consignatie verkoop altijd een prijskaartje, want elke winkelier vraagt een bepaalde commissie. Bij sommige motorzaken spreekt u een vast bedrag af, anderen vragen een bepaald percentage van de verkoopprijs. De meeste zaken vragen sowieso een minimaal bedrag van 450-500 euro. Dat is bij sommige occasies een groot deel van wat het rijwiel in totaal nog opbrengt. Dat is al een nadeel, maar naast de kosten kan het ook nog erg lang duren voordat u uw tweewieler kwijt bent. Het is dus afwachten wanneer u verdient aan uw motor, want het is geen garantie dat uw rijwiel verkocht wordt. Verkopen in opdracht heeft ook nadelen:

  • U moet bij elke motorhandelaar commissie betalen.
  • De verkoop kan lang op zich laten wachten.


Motor verkopen veiling

Een andere manier van motor verkopen die bij het principe van moto verkoop in opdracht aansluit is de moto via een online motorveiling aan te melden. Het grote verschil met een tweewieler verkopen in opdracht is dat bij aanmelding op een veilingsite een gespecialiseerde zaak, die aangesloten is, eerst zelf een voertuig koopt en dan pas doorverkoopt. U kunt in dat geval dus sneller van het te verkopen rijtuig af zijn. Of het een aankoper vervolgens wel of niet lukt het voertuig weer door te verkopen is dan niet meer iets waar u zich zorgen om hoeft te maken.

Ikwilvanmijnmotoraf.be is zo’n online veilingsite waar u uw tweewieler aan erkende inkopers en officiële zaken kunt aanbieden. U meldt uw voertuig aan en inkopers kunnen in de veiling meebieden op uw moto. Ikwilvanmijnmotoraf.be bemiddelt dan tussen de verkopende partij en de kopende partij. In tegenstelling tot verkoop in opdracht ziet u bij verkoop via een online veiling de eigenaar van een zaak pas als de koop al is gesloten. Alles kunt u dus snel en veilig vanuit huis regelen. De gegevens die u invoert zijn alleen zichtbaar voor de 800 RDW-erkende aankopers die op uw motor kunnen bieden in de besloten veiling.

Verkopen in opdracht kan een goede manier van motor verkopen zijn. Wilt u iets meer zekerheid als het gaat om het financiële plaatje en wilt u vooral gewoon snel van uw moto af? Dan is het aanbieden via onze veilingsite een goede manier om uw tweewieler te verkopen. Op deze pagina kunt u nog precies te weten komen hoe wij voor u te werk gaan.
Meer interessante artikelen vindt u hier:


Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands