Veilig starten aan het nieuwe motorseizoen

Het is warm voor de tijd van het jaar. Al veel motards hebben hun eerste ritten gemaakt. Het is natuurlijk even wennen als u na een tijd weer voor het eerst op uw motor stapt. In deze blog leest u waar u rekening mee moet houden om zo veilig mogelijk het nieuwe motorseizoen in te gaan. Het is misschien even geleden dat u voor het laatst een ritje met uw motor hebt gemaakt. Als eerste is het belangrijk om uw motor klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Daarnaast is het belangrijk dat u realiseert dat iedereen weer moet wennen.


Begin voorzichtig

Als u na een paar maanden weer voor het eerst op uw tweewieler stapt moet u er bewust van zijn dat u anders rijdt. Wees niet overmoedig en begin rustig. Maak eerst een klein rondje in bekend gebied om weer te wennen aan uw motor en het rijden op twee wielen. Benader bochten die u voor de winter nog behoorlijk schuin wist te nemen deze keer voorzichtig en voel aan wat u kunt. U moet uw rijvaardigheid weer opbouwen.


Let goed op het asfalt

Winterse weersomstandigheden doen het asfalt geen goed. Er ontstaan in deze periode veel scheuren en gaten die moeten worden hersteld. Hou daar rekening mee als u op de motor stapt. Er liggen in deze periode meer steentjes op de weg en let ook op olievlekken. U moet na de winterstop niet alleen uw motor weer opnieuw leren kennen, ook aan het asfalt moet u wennen.


Pas op voor de laagstaande zon

Het is fijn als het zonnetje schijnt, maar liever niet recht in onze ogen. Pas hiervoor op als u gaat motorrijden. Het is nog heel vroeg in het seizoen, dus de zon komt nog niet hoog aan de hemel. Vooral 's ochtends en in de namiddag kan dat gevaarlijk zijn. Probeer deze tijden te vermijden of houd er rekening mee bij het uitstippelen van uw route. Aan het eind van de middag hebt u de zon in uw rug wanneer u naar het oosten rijdt.


Laat andere verkeersdeelnemers aan u wennen

Het is een hele poos geleden dat automobilisten voor het laatst zoveel motorrijders op de weg hebben gezien. Ze moeten weer wennen aan de aanwezigheid van de motorrijders. Houd daarom voldoende afstand en zorg dat u zichtbaar bent. Op de eerste mooie dag meteen tussen de file doorrijden is misschien niet zo’n goed idee.


We wensen u een veilig en mooi motorseizoen!
Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands