EWC terug naar Spa-Francorchamps

4 en 5 juni 2022 is het zover, dan komt er weer een grootse kampioenschapsrace voor motoren terug op Spa-Francorchamps. De race zal een 24 uurs race zijn en is onderdeel van het Endurance kampioenschap (EWC). In het jaar dat dit Belgische circuit hun 100 jarige jubileum viert is bekend gemaakt dat zij nu één van het schaarse rijtje legendarische circuits mag zijn die dit mooie kampioenschap organiseren.


Spa-Francorchamps honderd jarig jubileum

Dat nu bekend wordt gemaakt dat Spa weer een motorrace van deze schaal mag organiseren valt mooi samen met hun 100 jarig jubileum. Van 1973 tot 2003 organiseerde dit circuit al een endurancerace, onder de naam de 24 uur van Luik.

“We zijn er trots op dat we opnieuw een endurance race voor motoren mogen organiseren: de langverwachte terugkeer van een 24-uurs motorrace op het Circuit van Spa-Francorchamps als onderdeel van een kalender met daarop een aantal andere legendarische circuits. Een meer dan symbolische datum ook, aangezien de allereerste race op ons circuit een motorrace was en we vieren ons honderdjarig bestaan vanaf augustus 2021.”
- Melchior Wathelet, voorzitter raad van bestuur Circuit de Spa-Francorchamps


Het immense hoogteverschil binnen één ronde van Spa zal een enorme uitdaging worden om 24 uur vol te houden.


Opstap naar andere klasses

De organisatie van het EWC klassement op Spa is een onderdeel van een meerjarenplan. Het bestuur van dit circuit is al langer bezig met het gereed te maken voor motoren. Hierbij is het van belang dat het DNA van het circuit niet zal veranderen. Als de EWC race een succes wordt zal er ruimte komen voor nog meer klasses om Spa onderdeel te maken van de kalender. Denk hierbij aan WorldSBK als volgende stap. Wordt ook deze race een succes -en blijkt dit circuit vooral niet te risicovol- dan zal er misschien zelfs ruimte komen voor de MotoGP. Ook al zal dit nog wel even duren, wij zelf hopen hier zeker op!Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands