Cadeau ideeën voor de motard in je leven

De kerstperiode sluipt dichterbij en daaraan gekoppeld ook een van de grootste dilemma’s van het jaar. Zou je voor één keer eens origineel uit de hoek komen of ga je toch meteen voor de Bongobon? Wij zijn alvast voorstander van de eerste categorie. Laat de motorrijders in je leven weten dat ze je echt na aan het hart liggen. Indien dit toch makkelijker gezegd lijkt dan gedaan, geeft ikwilvanmijnmotoraf.be je alvast enkele leuke ideeën. Er is niets zo moeilijk als originele kerstcadeaus vinden voor je geliefden. En al zeker niet als ze een zeer specifieke hobby hebben, zoals motorrijders. Je kan op veilig spelen door een nieuw onderdeel of nieuwe batterijoplader te kopen, maar waarom de gemakkelijke oplossing kiezen? Hieronder zijn onze 5 aanraders voor het ideale kerstcadeau.

De GoPro

Wat is er leuker dan een toffe hobby hebben? Elk aspect van deze hobby met je vrienden delen, natuurlijk. Menig motorrijder heeft al langs idyllische of iconische wegen gereden, maar kan daar achteraf weinig van tonen aan het thuisfront. Dit euvel wordt verholpen door de GoPro. Deze kleine camera maakt de beste kwaliteit van beelden en is door zijn omvang ook makkelijk mee te nemen. Tegenwoordig is deze nu ook perfect op de motor of helm monteerbaar. Zelfs als je motorvriend geen reiziger is, kan de GoPro handig zijn. Beelden geschoten door de GoPro kunnen namelijk gebruikt worden als bewijsmateriaal voor de verzekeringen of het gerecht.

GoPro De lederen jas

Voor veel motards is motorrijden geen hobby, maar een levensstijl. Sinds “The Wild One” met Marlon Brando symboliseert de lederen jas de vrijheid die motorrijders koesteren. De leren jas komt in verschillende stijlen en kleuren, maar de klassiekers blijven toch zwart en donkerbruin. Een leren jas wordt al zeer snel zeer prijzig, maar kan heel het jaar door gedragen worden, zowel op als naast de motor. Een leren jas moet je zien als een investering die makkelijk 10 jaar meegaat en die meer karakter krijgt met de leeftijd. Elke man of vrouw komt al eens graag stoer voor de dag. Leren jas

De motorhandschoenen

Valt de leren jekker toch buiten je prijsklasse, dan zijn een paar isolerende lederen handschoenen een goed alternatief. Naast de jekker zijn de handschoenen een typerend accessoire voor de motorliefhebber. Een stel mooie handschoenen kan een mooie aanvulling zijn op een motorpak. Je kan kiezen tussen de moderne kunststoffen handschoenen of de vintage lederen versies. Motorhandschoenen bestaan er in verschillende prijsklassen, dus je kan zelf beslissen hoeveel je eraan wilt uitgeven.

Handschoenen De helm

Zo uniform als de lederen jas, zo veelzijdig is de motorhelm. De motorhelm is het accessoire voor de persoonlijke toets. In de eerste plaats dient de motorhelm om de motard te beschermen, maar daarnaast is het ook een uitstekend expressiemiddel. Naast de klassieke modellen zijn er tegenwoordig ook helmen die meer niches aanspreken. Van populaire cultuur tot retro, je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Surf dus gerust op het internet tot je de ideale helm gevonden hebt. Met een beetje meer moeite koop jij een onvergetelijk kerstcadeau.

Motorhelm De motorstofbril

De stofbril is waarschijnlijk een van de oudste accessoires van de motorrijder. Sinds de motorfiets algemeen in gebruik kwam begin vorige eeuw, waren opspringend stof en vuil ergernis nummer één van de motorrijder. De stofbril verhielp dit probleem en is vandaag nog steeds een iconisch gadget. Zelfs als de motard in kwestie een helm draagt die geen stofbril toelaat, is het nog steeds een mooi hebbeding dat verwijst naar de oorsprong van de motard. Ideaal dus ook als versiering of decoratie in de man cave (Mijn man cave, mijn regels) Stofbril Hebben deze tips je al wat meer inspiratie gegeven? Welk kerstcadeau heb jij gekocht voor de motorrijder in jouw leven?

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands