Motor voorbereiden op nieuwe motorseizoen

Heeft uw motor een tijdje stilgestaan? Ikwilvanmijnmotoraf.be vertelt u precies wat u na moet lopen voordat u in het nieuwe motorseizoen weer gaat motorrijden.


Bandenspanning

Controleer bij de start van een nieuw motorseizoen altijd of er nog genoeg spanning in de banden van uw motor zit. Wat de beste spanning voor uw motor is kunt u vinden in het instructieboekje van uw motor. Meet dit altijd na als uw banden nog koud zijn. Vaak is de bandenspanning rond 2,0 bar voor en 2,5 bar achter. Vaak is het nog iets hoger. Op de achterbrug of het achterkettingtandwiel staat ook vaak de juiste spanning afgebeeld.


Vulstand vloeistoffen

Het peil van de vloeistoffen dat u voor de winterstop hebt aangevuld kan afgenomen zijn. Vul, waar dat nodig is, de vloeistoffen aan. Kijk ook goed of er ergens lekkage is. Hebt u voor de winter de olie en het filter niet vervangen? Doe dit dan nu, zodat eventuele verzuurde olie en neergeslagen slijtagedeeltjes niet door het motorblok worden verpompt.


Verlichting

Goed werkende verlichting is heel belangrijk. Dit moet u regelmatig controleren. Voordat u voor het eerst weer op uw motor stapt kunt u al kijken of alles nog werkt. Vergeet ook de richtingaanwijzers en remlichten niet. Zijn er lampen kapot? Vervang ze dan en controleer ze elke keer voordat u wegrijdt.


Ketting

Het heeft niet zoveel zin om voor uw eerste motorrit de ketting te smeren. Dit rijd u er namelijk meteen weer af. Smeer de ketting juist na een motorrit. De ketting is dan nog warm en het vet komt op die manier overal goed tussen. Wat u wel voor uw eerste rit kunt doen is het controleren op klemmende schakels. Beweeg ze allemaal om er zeker van te zijn dat ze niet vast zitten. Als de ketting al helemaal blank is en de schakels glimmen u tegemoet, dan kunt u beter wel voor én na de eerste rit smeren.


Motoruitrusting

Uw motoruitrusting nalopen voordat u het weer gaat dragen is heel essentieel. Past uw motorhelm bij de start van het nieuwe motorseizoen nog goed en is hij nog intact? Een helm gaat, wanneer hij onbeschadigd is, ongeveer vijf jaar mee. Vervang hem daarom tijdig. Meestal schaf je elke drie jaar een nieuwe helm aan om er zeker van te zijn dat hij nog optimaal beschermt. Zijn de protectoren op uw motorpak nog allemaal intact en zitten ze op de juiste plek? Sluit het pak nog goed aan of zit het te ruim of juist te strak? Zorg ervoor dat uw kleding goed aansluit en niet beschadigd is. Alleen dan biedt het de beste bescherming en wappert het niet. Impregneer uw textielkleding voordat u op de motor stapt. Een leren pak kunt u het beste invetten met ledervet.


Verzekering

Loop ook uw motorverzekering na. Kijk goed naar de dekking. Sluit dit nog aan bij uw wensen en verwachtingen? Zo niet, dan kunt u nog overwegen om over te stappen op een ander pakket of aanbieder. Is uw motor nog in goede conditie of merkt u steeds meer minpuntjes op? Dit is een goed moment om de keuze te maken om op deze motor door te rijden of nog te verkopen zodat u eventueel een andere kunt aanschaffen voordat het seizoen daadwerkelijk begint. Bij ikwilvanmijnmotorsaf.be heeft u snel uw handen vrij. Ons team van specialisten staat namelijk zeven dagen per week van 08.00 uur tot 22.00 uur voor u klaar.
Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw Moto verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands