Motorroute – Rondje Luxemburg (Klein Zwitserland)

We zijn dol op het rijden van mooie motorroutes. En wat is er mooier dan die routes delen, zodat iedereen mee kan praten? Luxemburg is klein, maar voor motorrijders een mini-paradijsje. In deze blog delen we een route van 147 kilometer door het mooiste stukje van Luxemburg. Zoekt u een leuke motorroute voor een dagtocht? Dan is Luxemburg met haar fijne asfalt en bochtige wegen zeker aan te raden. Deze motorroute voert u over de mooiste weggetjes door gezellige plaatsjes en langs burchten en kastelen.


Afstand: 156 km

Startpunt: Clervaux

Download route: Motorroute rondje Luxemburg


Motorroute Luxemburg

De motorroute start in Clervaux. Vanuit daar rijdt u naar het zuiden richting Klein Zwitserland. In Vianden hebt u een schitterend uitzicht op het kasteel. Vergeet niet even te stoppen om vanaf buiten het plaatsje even rond te kijken. U rijdt door het glooiende landschap naar Beaufort waar u, wanneer u een klein stukje afwijkt van de route, het kasteel kan bekijken. De route gaat door het bos en u rijdt onder rotsformaties als de ‘Predigtstuhl’ door. Wilt u de benen strekken? Dan kan u hier even afstappen om een paar trappen te beklimmen. De route gaat verder naar Echternach. Een mooi moment om te stoppen voor een lunch.


Na de lunch hebt u weer voldoende energie om verder te gaan met de route. Bij Müllerthal kan u de waterval bij de Schiessentümpel bekijken. Rijdt u door Larochette, dan hebt u vanaf de straat een mooi zicht op het kasteel. Een van de hoogtepunten op de route is Bourscheid-Moulin, waarbij u een mooi uitzicht op de Sûre hebt en vanaf een paar punten het kasteel goed kan zien liggen. Luxemburg is een klein, maar zeer verrassend land. Het is absoluut de moeite waard om met uw motor te bezoeken. De motorroute is voorzien van voldoende mooie bochten en op verschillende plekken kan u stoppen voor een goede maaltijd. Nog een tip voor wanneer u naar Luxemburg gaat: zorg voor een volle tank wanneer u weer naar België vertrekt. De brandstof is bij onze buren namelijk goedkoper.Wilt u deze of een andere motorroute rijden, maar twijfelt u aan de betrouwbaarheid van uw motor? U kan overwegen om uw motor te verkopen. Meld uw gebruikte motor hieronder vrijblijvend aan en u weet binnen 1 dag wat u kan krijgen. Zo hebt u uw handen vrij bij de aanschaf van een andere. Hebt u deze route gereden? Deel hieronder uw ervaring. We lezen graag uw verhaal.
Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw moto verkopen. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands