Twee keer zoveel verkeersboetes in 2022

De verwachting is dat volgend jaar het aantal verkeersboetes zal verdubbelen. Dat zegt bevoegd Minister van Buitenlandse Zaken Verlinden. Maar dit zal wel een beetje anders gaan bij motoren dan bij auto's. Dit komt vooral doordat de meeste boetes uitgegeven worden door automatische flitspalen en trajectcontroles.


5 miljoen boetes verwacht in Vlaanderen

Vorig jaar werden er maar liefst 2,2 miljoen boetes uitgestuurd. Eigenlijk zouden dit er veel meer moeten zijn. Dat komt omdat de grote meerderheid van de flitspalen en trajectcontroles niet goed werken. Vele van deze flitspalen en trajectcontroles zullen op korte termijn wel gereed gemaakt worden. Bovendien zal het verwerkingsprobleem ook opgelost worden. Er zijn namelijk 35 nieuwe personeelsleden aangesteld om de boetes te gaan verwerken. Hierdoor zullen de geschoten foto's ook daadwerkelijk bij de overtreder terecht komen, en niet verloren gaan door de eerdere softwarematige problemen.


Grootste deel van de controles in Vlaanderen

In het hele land zijn momenteel 139 controles actief. Echter, er zijn in Vlaanderen alleen al 238 controles opgesteld. Een groot deel hiervan werkt zoals als gezegd dus nog niet. Wil je weten waar precies de trajectcontroles staan? Kijk dan op de website van het Agentschap Wegen & Verkeer. Hier vind je niet alleen waar de controles staan, maar ook welke al actief zijn of binnenkort actief worden.


Verkeerscontroles voor motoren

Veel van deze geautomatiseerde controles zullen niet werken voor motoren. Zo herkennen sommige de vorm van de kentekenplaat niet. En sommige meten simpelweg van de voorkant, en daar zit zoals u weet geen kentekenplaat op een motor.
Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands