Warme dagen: op de motor blijf je koel met deze tips

Motorrijden met mooi weer is natuurlijk ideaal! Maar deze weken komt de temperatuur dikwijls boven de 30 graden en dat kan te veel van het goede zijn. Hoe houdt u uzelf koel als u in de volle zon voor het stoplicht staat te wachten? In deze blog geven we een paar handige tips. Rijdend is de temperatuur misschien nog uit te houden, vooral op de snelweg. Maar bij rijden op de snelweg zit niet de meeste uitdaging. Op de b-weggetjes is het onvermijdelijk om weleens te moeten stilstaan. Onderweg moeten stilstaan kan bij tropische temperaturen echt een kwelling zijn. Hieronder volgen een aantal tips om vooral wel de motor te pakken en motorrijden weer draagbaar te maken!


Motorkleding aanpassen op hitte

Motorkleding kan erg warm zijn, juist op deze warmere dagen. Zonder motorkleding rijden is niet aan te raden, beschermende motorkleding is er niet voor niets. Heeft u al een motorpak? Kijk dan of hier een warme thermovoering in zit die uit de jas of broek gehaald kan worden. Misschien heeft het zelfs ventilatieritsen, zet deze dan open.

Bij het uitzoeken van een motorpak speciaal voor warme dagen let dan op het materiaal. Textiel is vaak lichter en kan goede ventilatie bieden. Denk hierbij aan ventilatieritsen of gehele delen van een ventilerend materiaal. Door veel ventilatie verliezen deze pakken vaak wel hun waterdichte functie. Leer is vaak zwaarder en daardoor voelt het warmer aan. Veel motorkleding merken verkopen beschermende kleding speciaal gericht op het warmere weer.Lichaamstemperatuur laag houden

Ook hier geldt weer, voorkomen is beter dan genezen. De lichaamstemperatuur laag houden voorkomt dat u het zelf te warm krijgt. Hierbij kan u verschillende dingen doen. Uw t-shirt nat maken voordat u gaat rijden is een goedkope oplossing om de lichaamstemperatuur niet te hoog te laten oplopen. Echter, dit werkt slechts totdat het water verdampt is, dus bij een lange rit zal dit herhaald moeten worden. Een oplossing die wat langer verkoeling biedt is een koelvest. Deze kunnen de hele dag verkoeling bieden. Er zijn koelvesten die nat gemaakt moeten worden en koelvesten waar water in moet worden gedaan waardoor uw t-shirt droog blijft bij het dragen.


Verkoelende accessoires

Banden die op kritieke punten koelen zijn een eenvoudige oplossing. Deze banden worden vaak nat gemaakt en gedragen op punten van het lichaam waar de temperatuur makkelijk te reguleren is. Denk hierbij aan de nek, polsen en oksels. Door te koelen op deze punten blijft je hele lichaam op een aangename temperatuur.


Regelmatig drinken

Bij warme dagen is het belangrijk om genoeg water te drinken. U hoeft hiervoor niet elk kwartier te stoppen. Met een camelbak kunt u tijdens het motorrijden water drinken, deze draagt u in een daarvoor bedoelde rugzak altijd bij u. Veel motorrijders hebben hier goede ervaringen mee. Ideaal, zo kunt u op elk moment water drinken en gewoon blijven doorrijden.Meer interessante artikelen vindt u hier:


Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands