Motorkleding in de zomer

De zomer is van start gegaan! Maar in ons land weet u het nooit met het weer. Het ene moment is het warm en benauwd en het volgende moment regent het. In de bergen kunt u daar trouwens ook last van hebben. Hoe past u daar uw motoruitrusting op aan? Wij vertellen u met welke motorkleding in de zomer u de meeste verkoeling krijgt. Uw t-shirt natmaken, een camelbak meenemen en een verkoelende kraag dragen zijn handige tips, maar wat zijn de mogelijkheden qua motorkleding? In deze blog leest u daar meer over.


Motorkleding in de zomer

Uw motorpak vormt de basis van de uitrusting. Textiel is het meest veelzijdige materiaal. Er zijn zomerpakken die doorwaaien en aparte waterdichte pakken verkrijgbaar, maar u kunt ook kiezen voor een combinatie van deze twee. Een motorpak van textiel heeft vaak meerdere inzetstukken, dus afhankelijk van het weer kunt u uw uitrusting samenstellen. Leer is het meest veilige materiaal dat u kunt kiezen in motorkleding, maar leer is ook warm. Wilt u toch leer dragen? Draag dan op warme dagen een koelvest onder uw pak.  


Motorhelm

Een motorhelm is niet bepaald koel, tenzij u een crosshelm draagt. Deze laat veel wind door. Gebruik wel een zonnebril en vergeet vooral je oordoppen niet. Veel motorhelmen hebben ventilatie mogelijkheden. Vaak is dit in de vorm van schuiven die open kunnen. De kleur van de helm heeft ook invloed op de gevoelstemperatuur. Een matzwarte helm zal een stuk warmer aanvoelen dan een glanzende witte helm.


Zomerhandschoenen

Vergeet bij uw uitrusting de handschoenen niet. Door de brandende zon op uw handschoenen kunt u veel gaan zweten en dat is niet gunstig voor de grip. Zomerhandschoenen hebben speciale stukken van mesh die rijwind doorlaten. Zo blijven uw handen in de zomer zo koel mogelijk en behoud de maximale grip. Rij nooit zonder handschoenen. Handschoenen zijn danwel niet verplicht maar zelfs als u omvalt in stilstand zijn uw handen vaak automatisch het eerste dat de klap opvangt.


Motorlaarzen

Er zijn motorschoenen die u als casual schoenen kunt dragen, maar die bieden niet de maximale bescherming. Gaat veiligheid boven alles? Kies dan voor leren ventilerende motorlaarzen. Deze worden voornamelijk gemaakt van leer. Leer biedt de beste bescherming bij een val of glijpartij. In veel motorlaarzen worden al textiele patches verwerkt. Kijk goed naar uw huidige laarzen en laat u eventueel adviseren in een motorspeciaalzaak.Meer interessante artikelen vindt u hier:


Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands