Tip ! 5 mooie motorroutes

Het motorseizoen is in volle gang en we gaan er graag op uit met de motor. Het perfecte moment om u wat tips te geven. We hebben een top 5 samengesteld van de leukste motorroutes. Daarbovenop zijn ze vanuit België gemakkelijk te bereiken. Gaat u graag een dagje weg, of zoekt iets voor een paar dagen, of zelfs misschien een week? We hebben voor u een paar gebieden geselecteerd die zeer geliefd zijn onder motorliefhebbers en zeer gemakkelijk te bereiken zijn. Waar gaat uw voorkeur naar uit?Duitsland – Eifel (dagje)

Zoekt u een route die u in een dag kunt rijden? Dan is de Eifel zeker een aanrader. Het grootste deel van de Eifel ligt in het Westen van Duitsland, met een klein stukje in België. In het noordoosten van de Eifel, ligt de Hohe Acht, met zijn 747 meter, meteen de hoogte berg van het gebied. U kan u al voorstellen dat het uitzicht vanaf dit punt adembenemend is. In het zuidoosten vindt u de vulkaan zelf, de Eifel, die bestaat uit kraters en meren die zijn ontstaan door de vulkanische activiteiten. De zuidgrens van dit gebied wordt getekend door de Moezel, waaraan één van de grote favorieten onder de motorroutes grenst: de wijnroute. Deze loopt door Cochem, een plaatsje dat bekend staat om de Reichsburg, die zelf ver boven de Moezel uittorent.


Duitsland – Sauerland (weekend)

Wilt u graag een weekendje weg? Dan is Sauerland uw beste keuze. Vanwege het heuvelachtige landschap is dit een prachtige uitvalsbasis voor het rijden van mooie motorroutes. Een bezoekje aan Winterberg en de burcht van Altena is dan ook zeker de moeite waard. Vanuit het Motorhotel Sauerland kan u de hele omgeving verkennen. Bovendien staan er op de website verscheidene motorroutes die u kan downloaden.


Duitsland – Harz (weekend)

Het Harzgebied in Duitsland is ook zeer geliefd. De Harz kent namelijk vele historische binnensteden, kloostergebouwen en kerken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Quedlinburg en Wernigerode zijn plaatsen die door bijna geen enkele motorliefhebber worden overgeslagen. Daarnaast bestaat de Harz voor een groot deel uit ongerepte natuur. Kortom, er valt genoeg te ontdekken in het Harzgebied.


Duitsland – Het Zwarte Woud (week)

Het Zwarte Woud, gelegen in het zuiden van Duitsland, is één van de meest geliefde motorgebieden. Omdat dit zo’n groot gebied is, kan u er gerust een hele week vertoeven. U kan er bijvoorbeeld de Schwarzwald Hochstraße terugvinden, die wordt gezien als één van de mooiste motorroutes aller tijden. Of zelfs nog de Schauinsland, die bij elke motorrijder steevast op het lijstje staat doordat de top van deze 1.284 meter hoge berg kan bereikt worden via een weg vol haarspeldbochten. Wie dus een poosje weg wil, kan best het Zwarte Woud opzoeken.


Italië – Dolomieten (week)

Natuurlijk mag Italië niet op deze lijst ontbreken. Dit is hét ultieme plezier voor motorrijders die gek zijn op ontelbare haarspeldbochten en mooie uitzichten. Wie vanuit België naar de Dolomieten gaat, moet daarvoor wel een eind rijden, maar dit is zeker de moeite waard. Molveno is een centraal punt waarvan de routes kunnen beginnen. In 48 haarspelbochten rijdt u naar de 2.758 meter hoge top van de Stelvio, waarvan de Passo Dello Stelvio (Stelviopas), bekendstaat als één van de zwaarte en beruchtste bergpassen van Europa. Zoekt u een uitdagende route? Dan is dit de goede keuze voor u.
Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw moto verkopen. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands