Aantal motorrijbewijzen steeg 47% in 2021

Als motorrijder is het natuurlijk altijd goed om te horen dat er meer motorrijders bijkomen. Maar de stijging van het aantal vergeven rijbewijzen afgelopen jaar is wel heel uitzonderlijk. In 2021 verkregen 47% meer mensen hun bevoegdheid om een tweewieler te rijden dan in 2020.


Een motor is niet langer puur voor plezier

Waar voorheen motoren altijd werden gezien als een voertuig voor in de vrije tijd, is tegenwoordig de motor een volledig vervoersmiddel. Een motor wordt gezien als een praktisch alternatief van de auto. Het is goedkoper, wendbaarder, sneller (ook in het verkeer) en tegelijkertijd leuker natuurlijk. De motoren die passen bij dit gebruik, vooral hogere motoren met een goede hoeveelheid koppel, zijn dan ook ontzettend populair in de huidige motormarkt.


Al langer een stijging gaande

Niet alleen ten opzichte van 2020 is dit een stijging. Als de cijfers van 2020 vergeleken worden met 2019, voor Covid dus, was er ook een stijging geweest. Toen steeg in dat jaar het aantal rijbewijzen met 22%. Dit is goed nieuws voor de motorrijders in ons land.


Motorrijden was de beste optie voor vertier

Velen hebben gezocht naar een manier om individueel zich te kunnen vermaken, ofwel op afstand. Laat motorrijden daar nou perfect geschikt voor zijn. Volgens Stijn Vancuyck, adviseur van FEBIAC hebben veel mensen motorrijden als manier gezien om het geld dat bestemd was voor vrije tijd te besteden. Twee jaar lang konden we moeilijk op vakantie. Bovendien zijn ze de ideale oplossing voor individueel woon-werkverkeer.


Verwacht wordt dat de stijging doorzet

Verwacht wordt dat dit recordaantal afgegeven motorrijbewijzen de motorrijwielmarkt in het jaar 2022 zal ondersteunen: “Door in 2020 en 2021 resultaten aan te kondigen die hoger liggen dan in 2019, is de motormarkt de COVID-19-periode perfect doorgekomen”, be­sluit Stijn Vancuyck. “Ook al betekenen niet alle A2- en A-rijbewijzen nieuwe motorrijders, aan­gezien deze categorieën ook mensen omvatten die eerder een A1- of A2-rijbewijs hadden en zijn doorgestroomd naar een hogere categorie. Toch geeft het stijgende aantal rijbewijzen dat in 2021 is afgegeven ons hoop dat de verkoop van nieuwe motorfietsen ook in 2022 zal stijgen.”
Meer interessante artikelen vindt u hier:

Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw Moto verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands