Steeds meer vrouwen stappen op de motor

Veel mensen associëren motos toch gauw met mannen. Maar steeds meer vrouwen maken de overstap naar de tweewieler. Uit cijfers van FEBIAC blijkt dat rijscholen steeds meer vrouwen aan een motorrijbewijs mogen helpen. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat vrouwelijke motards zich gelukkiger en zelfverzekerder voelen dan vrouwen die niet motorrijden. Motorrijden is natuurlijk al een tijdje geen exclusieve mannenzaak meer, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. In zowel België als Nederland worden motos een steeds geliefder item voor vrouwen.


Internationale trend

Momenteel zijn er geen absolute cijfers van het aandeel vrouwelijke motards in België, maar FEBIAC bevestigt wel een stijging in het aandeel vrouwelijke cursisten bij de rijschool. In het algemeen zijn 20 tot 30% van de cursisten tegenwoordig vrouw, en bij VAB rijschool bijvoorbeeld steeg het aantal vrouwen voor de motoropleiding met 41%.

Die trend leeft ook in andere landen. Als we kijken naar het buitenland zien we dat bijvoorbeeld in Nederland één op de vijf nieuwe motorrijders vrouw is en ook in Zwitserland stijgt het aantal vrouwelijke motorrijders naar 15%.Vrouwelijke motards zijn gelukkiger

Uit een Amerikaans onderzoek onder 2.029 vrouwelijke motards blijkt dat bijna 40% van de motorrijdende vrouwen zegt dat ze zich altijd gelukkig voelt. Van de vrouwen die nooit op een motor rijden is dat slechts 16%. Daarnaast zegt 27% van de motorrijdende vrouwen dat ze zich zeer sexy voelt, tegenover 7% van de vrouwen die niet motorrijden. 

Ook qua zelfvertrouwen zijn het de motorvrouwen die beter scoren: 35% voelt zich altijd zelfverzekerd, tegenover 18% van de vrouwen die nooit op een motor rijden. 

Ruim 50% zegt dat de motor een essentiële rol speelt in hoe gelukkig zij zich voelt. Het is zelfs zo dat bijna driekwart van de vrouwen er zeker van is dat hun leven erop vooruit gegaan is sinds ze met motorrijden zijn begonnen. Meer interessante artikelen vindt u hier:


Ikwilvanmijnmotoraf.be is dé site waar u eenvoudig en zonder zorgen uw motor verkoopt. Meldt uw motor vrijblijvend aan.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Motor verkopen?
Voer vrijblijvend uw gegevens in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands